Cuma, Eylül 23

kıtırlı vişne


Annemin bir arkadaşı siteyi takip ediyormuş, birgün annem ona kahveye gittiğinde mevsiminde bahçesindeki vişne ağacından toplayıp dondurduğu vişnelerden 2 koca poşet göndermiş. Bende bu vişnelerle ne yapabilirim diye düşünürken aklıma Kıtırlı Şeftalinin vişnelisini denemek geldi. Çünkü ben pastadan börekten fazla anlamam. Aslında en sevdiğim pasta vişneli kara orman pastasıdır ama onu da özel günlerde Alsancak'ta Reyhan Pastanesi'nde yemeyi tercih ederim:))))
Çanakkale'de olduğum süre boyunca bu tatlıdan 3 kere yaptım. Dondurucudaki bütün vişneleri bitirip öyle geldim İzmir'e. Kıtırlı vişne bence kıtırlı şeftaliden daha güzeldi.Hem bunu yapmak daha kolay.Tavsiye ediyorum


Tarifi kıtırlı şeftali ile aynı, sadece vişneleri pişirmeden çiğ olarak çekirdeklerini çıkarıp tepsiye koyuyorsunuz(fazla sulu olmamasına dikkat edin, içine ayrıca şeker eklemeyin) Daha sonra da aynı şekilde yapılan üst malzemesini ekliyorsunuz. Aynı sürede pişiriyorsunuz.