Pazar, Eylül 25

Fırında tavuk



Bu tarif işten eve geldiktan sonra hemen hazırlanabilecek çok pratik bir tarif. Hazırlaması oldukça basit, pişmesi için biraz beklemek gerekiyor.

Malzemeler(2 kişilik):
Tavuk baget (4 adet)
2 küçük patates
1 sivri yeşil biber
4-5 mantar
1 soğan
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 tane karabiber
Tuz
Fırın poşetleri için un

Yapılışı:
Patates, mantar,biber, sarımsak ve soğanı doğrayıp, çukur bir kapta zeytinyağı,tuz ve karabiberle karıştırıyorsunuz.İstediğiniz her baharatı kullanabilirsiniz.
Bu yemeği fırın poşetlerinde yaptım. Fırın poşetlerinin kutusunda içine malzemeleri koymadan önce 1 kaşık unla içini kaplamak gerektiği yazıyordu. 2 fırın poşeti kullandım. İçlerini 1 kaşık un koyup.Balon gibi yapıp iyice salladım. Kalan unu geri aldım.
Her poşete hazırladığınız malzemenin yarısını 2 tavuk bageti ile birlikte koyuyorsunuz. Fırın poşetlerinin ağızlarını bağladıktan sonra birkaç yerinden iğneyle deliyorsunuz. 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişiriyorsunuz.
Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip, poşetleri ortasından bıçakla kesip, tabaklara servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...