Cumartesi, Ekim 1

Kış hazırlıkları -1



Kış hazırlıklarımın ilki Ağustosda başladı fakat yeni sonlandı. Fesleğen, kekik, nane ve kırmızı biber kurutup kendi baharatlarımı kendim yaptım. Özellikle kuruttuğum kırmızı biberlerden hazırladığım pul biber çok güzel oldu.İçine acı olması için kurutupmuş küçük biberlerden de ekledim.
Tarif vermeye gerek varmı bilmem. Yazın ortalarında alıp yıkadığım biberleri ipe dizip balkona astım. yaz sonunda kurumuş biberleri ufalayıp pul biber yaptım. Aslında içindeki çekirdeklerini temizlemek gerekiyordu ama ben hep çekirdekli ufaladığım için temizlemedim. Tek dezavantajı eğer yağda biber yakma işlemini yaparsanız çekirdekler hemen kararıyor. Ben zaten bu biberi yemeklere lezzet vermesi için eklediğimden benim için sorun olmuyor:)


İkinci kış hazırlığı ise anneme ait. Evde tarhana yaptı.Bende her aşamasını çektim. Bir tek çorbasını pişirip fotoğraf çekme aşaması kaldı onuda tamamlayınca ekleyeceğim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu sene ilk defa bizde pul biberi yaptık orjinalinin yapımından farklı olabilir ama daha doğal vede sağlıklı diye düşünüyorum. küçük kırımızı cin biberlerini yıkayıp içlerini temizleyip robotta iyice çektik ve tepsiye serip bir güzel kuruttuk süper oldu acısıda kıvamında..çok ta basit tavsiye ederim

Adsız dedi ki...

Başak
Bence baharatlarına reyhanı da ilave etmelisin. Bu mevsimde pazarda bol bol bulunuyor. Ve kısıra makarna soslarına çok yakışıyor.