Salı, Ekim 4

En Masum Pasta



Geçenlerde bir arkadaş davetinde yediğim bu pastayı en masum pasta seçtim. Çünkü kekinde yağ yok, kepekli un kullanılmış, krem şantisi light, üstüne dökülen çukulata sosu da yine light puding. Tadı da muhteşemdi.
Pastayı Tuba yapmıştı, o da tarifi bir başkasından alıp denemiş. Çok lezzetli ve hafif bir pasta çıkmış ortaya.
Gelelim benim bu pastayı neden çok sevdiğime. Bir kere pasta börek konusunda çok beceriksiz olduğumu herkes biliyor ama bu pastaya kanım ısındı. Sebepler benim için çok önemli:

1- Kekinin kabarmasına gerek olmaması (Bu en önemli sebeplerimden:))))
2- Büyük bir borcam tepside yapıldığı için kalıptan çıkarılmaya çalışılmaması,kalıba yapışıp parçalanarak çıkma tehlikesinin olmaması:)))
3- Üzerinde ve içinde meyveler, fıstıklar, fındıklar olmadığı için içindekilerin kalıbın dibine çökmesi gibi bir tehlike bulunmaması:)))
Benim için riski az olan güvenilir bir pasta. Ve yine "fazla kaçırmamak" şartı ile diyet yapanlar için de ideal.
İşte tarif:


Malzemeler:
4 adet yumurta
3 fincan esmer şeker(yada tatlandırıcı)
3 fincan kepekli un
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı+ 2 çorba kaşığı yağsız süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

1 paket diyet krem şanti
1 paket diyet çukulatalı muhallebi ya da çukulata sosu

Yapılışı:
Birkapta önce yumurta şekeri karıştırıcıyla 2-3 dakika çırpın. Üzerine un, kakao ve 2 çorba kaşığı süt ekleyin. 1 paket vanilya ve kabartma tozunu ilave edip 5-6 dakika karıştırın. Bu karışımı yağlanmış büyük bir tepsiye döküp 175 derecede 40 dakika kadar pişirin.Soğuyunca üzerine 2 bardak sütü her yerine eşit dağılacak bir şekilde dökün.
Hazırladığınız krem şantiyi ve çukulata sosu sıra ile pastanın üstüne sürün.1 gece buzdolabında bekletip ertesi gün afiyetle yiyin:)))

Not: Bu güzel tarif ve fotoğraflar için Tuba Köprülü Ciçak' a teşekkür ediyoruz.