Salı, Temmuz 5

Sebze Stoğu

Bir haftadır elimde olan ve 2 tarifini denediğim Dr. Yasemin & Anthony Bradley'in Bradley Mutfağı kitabından ilgimi çeken ama henüz denemeye fırsat bulamadığım bir tarif.

Malzemeler:
2 iri soğan
3 havuç
3 kırmızı biber
1 yeşil biber
3 domates
1 patates
1/2 demet maydanoz
2 defne yaprağı
7-8 bardak su

Yapılışı:
Tüm malzemeyi derin bir tencereye doğrayın. Üzerine su ekleyin, tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte 1 saat kaynatın.
Soğuduktan sonra blenderdan geçirin, püre haline getirin.

İçine istenilen sebzenin konulabileceği sebze stoğu, küçük poşetlere veya iri buz kalıplarına konularak, buzlukta saklanıyor. Çorbalarda, yemeklerde ve soslarda kullanılıyor. Koruyucu madde ve kimyasal içermediği için, gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.