MERHABA,
Yaz geldi patlıcan artık sofralardan eksik olmuyor.Patlıcanın her çeşit yemeğini seven bir insan olarak, bir akşam yemeği davetinde yediğim ve daha önce hiç yemediğim bu yemeği sizlerle paylaşmak istedim.Çok hafif, sağlıklı ve besleyici bir yemek.
Yaz geldi patlıcan artık sofralardan eksik olmuyor.Patlıcanın her çeşit yemeğini seven bir insan olarak, bir akşam yemeği davetinde yediğim ve daha önce hiç yemediğim bu yemeği sizlerle paylaşmak istedim.Çok hafif, sağlıklı ve besleyici bir yemek.
Malzemeler:
1 kilo patlıcan
3 adet domates
1 avuç içi kadar, yaklaşık 150 gr kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1.5 su barsağı su
2 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber
Yapılışı:
Kıymalı iç'in hazırlanması:
1 soğanı rendeleyin, kıyma, karabiber ve tuzla iyice karıştırın.
Patlıcanları karnıyarık yapar gibi çizgili olarak soyun. Karnıyarıkta yapılanın aksine boyuna büyük bir çizik atmak yerine enine 3-4 derin çizik atın. Bu derin çizikleriin içine bir çaykaşığı yardımı ile(yaklaşık 1 çay kaşığı kadar) kıymalı içten koyun.Bütün patlıcanların çiziklerini bu şekilde kıyma ile doldurduktan sonra geniş tabanlı bir tencereye sıkışık olarak dizin. Üstüne 1 adet ince kıyılmış kuru soğanı yayın ve 3 adet domatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp dizin. Su, yağ ve salçayı bir kapta karıştırıp sos olarak üstüne dökün. 25 dakika orta ateşte pişirin.
Not:Kıyma artarsa onu küçük toplar yapıp yemeğin içine atabilirsiniz.
Afiyet olsun...