Pazartesi, Temmuz 25

Salçalı Et ve Fırında Patates Püresi





Bütün bloggerlar yavaş yavaş tatile gidiyor. Ama Burcu ve ben burdayız biryandan işlerle boğuşurken diğer yandan da 15 Ağustos'a kadar pişireceğimiz şeftalili ve diyet bir tarif aramaya devam ediyoruz. Aşağıda verdiğimiz tarifler bir misafir grubu için hazırlandı. Amacımız zengin ve besleyici aynı zamanda da hafif bir sofraydı. Ben bu yemekleri kendime yapıyor olsaydım eti biraz daha baharatlı yapardım. Acı da katardım ama misafire yapılınca sade olmasında yarar var:) Eğer isterseniz eti pişirken zeytinyağı yerine tereyağı koyabilirsiniz. Çünkü orjinal tarifte aslında tereyağı ile yapılıyor. Yanına birkaç değişik salata da eklerseniz gerçekten hem sağllıklı hemde besleyici bir sofranız olurBu sıcak yaz günlerinde bilgisayar başında çalışmak zorunda kalan herkese kolay gelsin:)

Salçalı Et
Malzemeler:
1/2 kg. yağsız yumuşak dana eti
1/2 ç.k. salça
1 ç.k. zeytinyağı
Karabiber,tuz,su
İsteğe bağlı olarak birkaç diş sarmısak

Yapılışı:
Eti yıkadıktan sonra bütün olarak kısık ateşte 40 dakika haşlayın. Daha sonra dilimleyerek bir tepsiye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, salça, karabiber,tuz ve 1 çay bardağı sudan oluşan bir sos hazırlayıp dökün ve 10 dakika 170 derece fırında pişirin.İsterseniz içine birkaç tane sarmısak ekleyebilirsiniz.

Fırında Patates Püresi







Malzemeler:
4 adet patates
1 limon
2 kaşık zeytinyağı
1 çay bardağı süt
Karabiber,tuz



Yapılışı:
Patatesleri haşlayın, rendeleyin. İçine zeytinyağı,limon suyu, süt, karabiber vetuz ekleyip iyice karıştırın. Bir kaşık yardımı ile yada küçük kalıplarınız var ise kalıplarla şekil vererek tepsiye yerleştirin. 170 derece fırında yarım saat pişirin.İsteğe bağlı olarak yağ yerine 2 kaşık rendelenmiş kaşarda koyabilirsiniz.