Cuma, Temmuz 22

Cunda Adası'ndan Zeytinli Bir Meze ve Közlenmiş Patlıcan Salatası




Ayvalık'taki yazlığımıza her gittiğimizde Cunda Adası'na da uğrarız. Son gittiğimizde hem sızma zeytinyağı, hem de cam kavonozlarda satılan yeşil zeytinli değişik bir meze aldık.



Bu meze, halka halka doğranmış yeşil zeytinin, közlenmiş ve ezilmiş kırmızı biber, kırmızı biber salçası, çeşitli baharatlar ve tuzla karıştırılmasıyla yapılıyor. Oldukça acı olduğunu da eklemeliyim.

Akşam gerçekleşecek olan mangal partsi için yakılan mangalda patlıcanları közledik.




Közlenmiş Patlıcan Salatası:

Közleyip soduğum patlıcanları, soğan, domates, yeşil biberle karıştırdım. Zeytinyağı, limon ve tuzdan oluşan sosu üzerine döktüm.





Cunda Adası'ndan aldığımız meze benim için fazla tuzlu ve acıydı. O yüzden mezeyi, közlenip, soyulmuş patlıcan ezmesiyle karıştırmayı denedim. Ve son derece başarılı bir karışım oldu....

Bu meze evde de çok kolay yapılabilir. Tuzu ve acıyı ayarlamak da elimizde...)))




Cunda Adası'na giderseniz zeytinyağından yapılmış doğal sabunlardan da almayı unutmayın...

Hepinize iyi haftasonları....