Cuma, Temmuz 8

Mantar soslu kepekli makarna


Malzemeler:
1 paket kepekli makarna
10-15 ortaboy mantar(doğranmış)
1 adet havuç(rendelenmiş)
4 diş sarmısak(rendelenmiş)
1 adet domates(rendelenmiş)
2 kaşık zeytinyağı
karabiber, tuz
1 çaybardağı yağsız süt
.........
Yapılışı :
Makarnayı haşlayıp suyunu süzün.
Sos için:
Harlı ateşte geniş bir tavada yağı kızdırın. Havucu ekleyip hızlı hızlı çevirin. Ardından mantarları ekleyip sularını çekene kadar7-8 dakika kavurun. Sarmısak ve domates rendesini ekleyin.Tuz ve karabiberi de ilave edip 3-4 dakika onlarıda çevirdikten sonra sütü ekleyin. Sos kıvamlı olana kadar 3-4 dakika pişirin.
.
Sosu ocaktan indirmeden haşlanmış makarnaları üstüne ekleyip çevirerek birkaç dakika sosu içine çekmesini sağlayın.
.
Üstünü benim yaptığım gibi kaşar peyniri ve maydanozla süsleyebilirsiniz.
Orjinal tarifte aslında süt yerine krema kullanılıyor. Krema ile yaparsanız çok az yağ ile yanmaz tavada sosu pişirmeye başlayabilirsiniz.
.
Afiyet olsun...