Çarşamba, Temmuz 20

Kıymalı Patlıcan



Malzemeler:
1 kg. patlıcan
250 gr. yağsız kıyma
3 domates
1 soğan
3 sivri biber
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber



Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Halka şeklinde doğrayıp, tuzlu su dolu bir kapta yarım saat bekletin. Daha sonra patlıcanları renkli suyu gidinceye kadar iyice yıkayın. Bu tarifte olduğu gibi patlıcanları bir fırın tepsisinde yada borcamda pişirin.
Bir tavada soğanları ve kıymayı zeytinyağıyla kavurun. 2 adet küp küp doğranmış domatesi de ilave edip bir süre daha pişirin. En son tuz ve karabiberi de ekleyip, patlıcanların üzerine dökün. 1 adet domatesi de küçük küçük doğrayıp kıymanın üzerine koyun. En üstede uzun uzun kesilmiş biberleri de dizip, 10 dakika daha fırında pişirin.
Afiyet olsun...