Bu tarifin adı "fırında kızartma tadında çok az yağlı kabak" olmalıydı. Biraz uzun olur diye kısalttım. Tarif çok basit. Yapılışı da çok kolay. Ev arkadaşımla işten döndükten sonra bu çeşit yapımı kolay, az yağlı ve hafif sebze yemeklerini tercih ediyoruz. En büyük özelliğinin tadının kızartılmış kabak gibi olması. Çok az yağla yapıldığı için yağ çekip yumuşamıyor da.
Malzemeler:
İstediğiniz kadar kabak
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Kabakları yıkayıp, kabuklarını kazıyorsunuz. Hepsini halka şeklinde doğruyorsunuz.Fırın tepsisine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüyorsunuz.Kabakları bir kapta tuz ve zeytinyağıyla karıştırıyosunuz.Daha sonra tepsiye koyup, 175 derecede 45 dakika fırında pişiriyorsunuz.Zeytinyağı miktarı tamamen sizin zevkinize kalmış birşey.
Afiyet olsun.BSK:))
Malzemeler:
İstediğiniz kadar kabak
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Kabakları yıkayıp, kabuklarını kazıyorsunuz. Hepsini halka şeklinde doğruyorsunuz.Fırın tepsisine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüyorsunuz.Kabakları bir kapta tuz ve zeytinyağıyla karıştırıyosunuz.Daha sonra tepsiye koyup, 175 derecede 45 dakika fırında pişiriyorsunuz.Zeytinyağı miktarı tamamen sizin zevkinize kalmış birşey.
Afiyet olsun.BSK:))
Not: Zeytinyağlı Kabak tarifinde kızarmış kabağı yiyememe yakınmalarımı okuyarak bana bu şekilde pişirme fikrini veren Burcu'nun kayınvalidesine de teşekkür ediyoruz.
4 yorum:
merhaba kızlar, tadı kabak kızartmasıyla gerçekten aynı oluyor mu?eğer öyleyse harika.çünkü çok severim kabak kızartmasını ama kendimi tutup yemiyorum.
Merhaba sevgili İdil,
Gerçekten de tadında hiçbir fark yok ve de üstüne sarmısaklı yoğurt dökülünce muhteşem oluyor.
merhabalar
ellerinize saglik, bende yaparim bunu, firindan cikinca hemen parmesan peynir veya dusuk kalorili kasar rendesi ilave edip, firin sicakliginda birakirim biraz, tadi enfes oluyor, cunku bende kizartmadan kacinan bir kisiyim,paylasiminiz icin cok tesekkurler
zeynep
Bayanlar sizlere çok teşekkür ediyorum.Yemek tarifleriniz sayesinde mutfak kültürüm çok gelişti.Bu güzel yemeklerini seyretmek bile bana büyük bir haz veriyor.Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.
sevgilerimle. SE
Yorum Gönder