Salı, Haziran 14

Babagannüç(Adana'dan bir meze)



Burcu'yla Cuma günü denedediklerimizden birini daha yayınlıyoruz.Bu tarifi internetten bulmuştuk yayınlamıştık ama denemeye fırsatımız olmamıştı.Denedik ve gerçekten de ikimizde bayıla bayıla yedik. Patlıcanı çok severim. Bu mezede ise tadına doyamadım.



Malzemeler:

4 adet iri patlıcan
2 baş soğan
l kaşık salça
l kaşık zeytinyağı
l adet domates
l adet limonun suyu
yeterince tuz ve toz biber.


Yapılışı:

Patlıcanlar közde iyice pişirildikten sonra soyulur. Halka şeklinde doğranan soğan, yağ ve salça ile kavrulur. Başka bir kapta dövülen patlıcan da bu karışıma eklenerek bir müddet daha kavrulur. Ateşten indirilen bu karışımın üzerine ince doğranmış domates, baharatlar ve limon suyu ilave edilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

4 yorum:

şule dedi ki...

yaz gelince patlıcanlı yemekler ağırlıklı oluyor. Neyseki patlıcanı severek yiyoruz. Elinize sağlık.

Songül dedi ki...

Burcu ve Başak hanım günaydın, sitenizi büyük bir beğeniyle hergün ziyaret ediyorum, tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık.
Benim sormak istediğim patlıcanlarınızı nasıl közlüyorsunuz?
Sevgiler.

Burcu tuncer Kostak& Başak Nalbant dedi ki...

Merhaba songül hanım,
Patlıcanları Elektrikli ocağımız da çevirerek közlüyoruz fakat
annem teflon tavaya hiç yağ koymadan patlıcanları koyar, kapağını
kapatır ve yavaş yavaş kısık ateşte çevirerek 20 dakika kadar bir
sürede közler.Ayrıca bir de fırında közlemeniz mümkün.Közlediktn sonra
soğumasını bekleyerek kabuklarını öyle soyun çok daha kolay oluyor.


Sevgiler

nalan dedi ki...

elinize sağlık ,patlıcan yemekleri genelde kızartılarak yapıldığı için uzun süredir yiyemiyordum,bu tarif iyi oldu ...