Malzemeler:
2 adet patlıcan
2-3 diş sarımsak(rendelenmiş)
4-5 dal nane(yoksa dere otu da olabilir)( ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı süzülmüş yoğurt
2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir(rendelenmiş)
Yapılışı:
Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun, bir bıçak yardımı ile ince ince kesin yada havanda döverek ezin. İçine sarımsak, yoğurt, nane ve peyniri ekleyip iyice karıştırın.İİsterseniz birkaç damla zeytinyağı da ekleyebilirsiniz ama ben koymadım.
Afiyet olsun...BSK
Ben de ana yemek olarak bu ay bir dergide gördüğüm Yaz Kebabını yaptım. Tarifi aldığım dergiyi ve zamanı bulur bulmaz tarifi ekleyeceğim. Herhalde pazartesiye ancak...İyi haftasonları dilerim...BRC
Ancak 1 hafta sonra tarifi ekliyebiliyorum....
Tarif Seninle Dergisi'nin Haziran sayısından.
Malzemeler:
700 gr. yağsız kuşbaşı et
15-20 arpacık soğan
1 su bardağı mantar
2-3 adet çarliston biber
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
2 adet orta boy domates
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber
Yapılışı:
Ayıklanmış arpacık soğan ve et, zeytinyağıyla birlikte orta ateşte 7-8 dakika pişiriliyor.Daha sonra sarımsak,uzunlamasına dilimlenmiş mantarlar ve doğranmış biberler ekleniyor.Tuz ve karabiber de eklenip, limon suyu gezdirdiriliyor. Sıcak su eklenip, tencerenin kapağı kapalı şekilde yarım saat pişiriliyor. Etlerin yumuşamasına bağlı olarak pişme süresini ayarlayabilirsiniz. Son olarak da, domatesler ilave edilip 10 dakika daha pişiriliyor.
Yemeği pişirmeden önce malzemeyi hazırlarken, domatesleri doğradım ve pek renkli olmadıklarını görünce,tarifte olmamasına rağman biraz salça ilave ettim.
Afiyet olsun...
7 yorum:
Merhaba kızlar,
Bu yemekler bana süpriz oldu çünkü akşam misafirim gelecek ve değişik bişeyler yapmak istiyorum.Keşke kebabında tarifi olsaydı, en azından içinde neler var yazında bende ona göre birşeyler uydurayım.
Kızlar yine döktürmüşsünüz ellerinize sağlık.
Sevgili sinem tarifi vermek isterdik ama ancak pazartesi mümkün.
içinde kuşbaşı et, domates, soğan, biber ve sarımsak var.
teşekkür ederiz nazlı.
didemciğim beğendiğine çok sevindik, teşekkürler...
OOOFFFF OOOFFF YİNE İŞ ÇIKTI BANA YAPMAM LAZIM BUNLARI ŞİMDİ
AH KIZLAR AH ELLERİNİZE SAĞLIIIKKKK :)
Kızlar neredesiniz? Önemli birşey yoktur umarım...
Sevgili Aslı
Başımıza gelebilecek bütün aksilikler bu hafta gerçekleştiği için ve de çok çalışmaktan yorgun düştüğümüz için bir süre zorunlu ara verdik ama aklımız burda en kısa zamanda geri döneceğiz.
teşekkürler
1 haftadır yaz kebabının tarifini bekliyordum. yaşadığınız aksaklıklara üzüldüm. başka aksiliklerle karşılaşmamanızı diliyorum.yeni tariflerinizi bekliyorum.
Yorum Gönder