.
Merhaba,
Bu hafta sonu pazardan enginar aldım. Aslında amacım zeytinyağlı enginar pişirmekti ama 5 adet enginarımdan bir tanesini tavuk sarma denemesi için feda ettim. Feda ettim diyorum çünkü enginarlı tavuk sarmayı dışarıda bir restoranda yemiştim ve elimde tarif yoktu. Onun yerine ıspanaklı tavuk sarma tarifi vardı. Kafamda bu tarifleri birleştirdim ve gerçekten hem görüntü açısından hemde lezzet açısından çok güzel bir yemek çıktı.
Ispanaklı tavuk sarma tarifinde verilen pişirme yöntemi yerine ben tavukları fırında pişirdim. Tarifle ise strech film e sarıp, uçlarından bağlayıp düdüklüde haşlıyorlardı. Bu şekilde pişirseydim daha da hafif olurdu eminim ama eşime yediremeyebilirdim.:)Deneyen herkese kolay gelsin... BURCU
Merhaba,
Bu hafta sonu pazardan enginar aldım. Aslında amacım zeytinyağlı enginar pişirmekti ama 5 adet enginarımdan bir tanesini tavuk sarma denemesi için feda ettim. Feda ettim diyorum çünkü enginarlı tavuk sarmayı dışarıda bir restoranda yemiştim ve elimde tarif yoktu. Onun yerine ıspanaklı tavuk sarma tarifi vardı. Kafamda bu tarifleri birleştirdim ve gerçekten hem görüntü açısından hemde lezzet açısından çok güzel bir yemek çıktı.
Ispanaklı tavuk sarma tarifinde verilen pişirme yöntemi yerine ben tavukları fırında pişirdim. Tarifle ise strech film e sarıp, uçlarından bağlayıp düdüklüde haşlıyorlardı. Bu şekilde pişirseydim daha da hafif olurdu eminim ama eşime yediremeyebilirdim.:)Deneyen herkese kolay gelsin... BURCU
.
Malzemeler:
3 adet tavuk göğsü
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi:
1 adet enginar
3 sap taze sarmısak
3 sap taze soğan
8-9 sap dere otu
çok az pul biber ve tuz
Malzemeler:
3 adet tavuk göğsü
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi:
1 adet enginar
3 sap taze sarmısak
3 sap taze soğan
8-9 sap dere otu
çok az pul biber ve tuz
Yapılışı:
İç malzemesini ince ince doğrayıp, içine yarım kaşık zeytinyağı ilave edip harmanlayın. Fleto şeklinde kestiğiniz tavuk göğüslerine (1 tane tavuk göğsünden 2 tane fleto olacak şekilde)iç malzemesinden 2'şer kaşık koyarak sarın.Yarım kaşık zeytinyağı ile yağladığınız borcama dizin. Dizdikten sonra sarmaların bütün yüzeylerinin yağlanamsı için tepside çevirin. 250 derece fırında 30-40 dakika pişirin.(Ya da üstü kızardığında fırından çıkarın)Sıcak servis edin.
Afiyet olsun...
6 yorum:
Kızlar selam,
Yemeklerinizi sürekli takip ediyorum. Pasta börek yapabilecek beceriye sahip değilim fakat sizin yemekleri rahatlıkla yapabiliyorum.Tarifler için teşşekkür..
mmmmm, ağzım sulandı
gercekten de enfes görünüyor
bilen bilir bende pek yemek yapamam
ama bu tarifler ve resimler insana
ilham veriyor... esin
Tarif kolay gözüküyor ama acaba gerçekten lezzetli mi?
Walla tebrik ederim. görüntü muhteşem
Burcu
seni tebrik ediyorum ellerine sağlık yemek çok güzel olmuş.
Yorularınız için teşekkür ederim. arif gerçekten çok basit. ÇOk lezzetli ve hafif. Siz de denedikten sonra tekrar yorumlarınzı yazarsanız sevinirim.Brc:)
Yorum Gönder