Cuma, Mayıs 27

Zeytinyağlı Kabak


Bu yemeği yiyene kadar kabak benim için ancak yağda kızartılıp yoğurtlu sosla yenirse ya da mücver yapılıp, kızartılıp yenirse yenilebilirdi. Bunlar da sağlıksız ve kalorili yemekler oldukları için kabak son zamanlarda hayatımdan çıkmıştı. Bu yemekle birlikte kabağın tadı ile yeni tanışıyormuşum gibi hissediyorum kendimi.Çünkü kabağı ilk defa bu kadar severek yedim.

Ev arkadaşımla beraber denediğimiz bu yemek çok lezzetli, basit ve de az kalorili. Tarifte olmasına rağmen evde kırmızı biber olmadığı için koymadık ama denerseniz siz mutlaka koyun renk ve lezzet veriyor.Bşk

Sizlere şimdiden mutlu ve eğlenceli bir haftasonu diliyoruz...
Günleriniz yiyebildiğiniz her yemeğin tadına varacak kadar sağlıklı geçsin ...
Burcu&Başak



Malzemeler:
5 tane küçük kabak
3 adet taze soğan
3 adet taze sarmısak
2 adet kuru soğan
1 yk. bezelye
1 yk. pirinç
1 küçük domates
yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
3 adet kesme şeker
1 çay bardağı sıcak su
tuz


Yapılışı:
Zeytinyağını kızdırıp ince kıyılmış kuru soğanı rengi değişinceye kadar kavurun. Doğranmış taze soğan ve taze sarmısağı ekleyin.Domatesi ilave edip üstü kazınıp uzunlamasına doğranmış kabakları da ekleyin. pirinci üzerine serpin en üste bezelyeyi ve uzunlamasına doğranmış kırmızı biberi ekleyin.1 çay bardağı sıcak suyu da ilave edip,tuzunu koyun ve 20 dakika pişirin.
Piştikten sonra servis tabağına alıp üstünü dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun

2 yorum:

Nilay dedi ki...

Selam, bende kabağı fazla sevmem.
Bi deneyelim bakalım nasıl olacak ???

NALAN KAPLAN dedi ki...

Ellerinize sağlık ,yemeği bugün yaptım ve gerçekten harika oldu
Belki kabak yemeğinin bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmeyenler vardır,tavsiye ediyorum mutlaka deneyin...