Pazartesi, Nisan 11

Bezelye Yemeği



Malzemeler:
yarım kilo soyulmuş bezelye
2-3 sarı patates
1 havuç
250 gr kıyma veya 1 adet tavuk göğsü
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kasığı zeytinyağı
2 çorba kasığı salça
İstenilen miktarda tuz
1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
2 –3 su bardağı sıcak su( isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)


Yapılışı:
Soğanı ve sarımsağı soy ve ince ince kıy.
Zeytinyağını tencereye koyup soğanları kavurmaya başla.
Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekle ve güzelce kavur.
Tuzu da ekle. Soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin.(Eğer bu yemeği tavuklu yapıyorsanız tavuğu suda haşlayın ve irice doğrayın.Sebzelerle tencereye simdi ekleyin)
2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrada kısık ateşte 20-25 dakika pişir.(patatesin cinsine göre suyunu daha fazla yada az çekebilir. Bu yüzden siz suyunu yinede bir kontrol edin.Eğer az ise kaynamış biraz sıcak su üzerine ilave edebilirsiniz.)
Pişirirken bir kere yemeği karıştır.
Tarif yemek günlüğüm 'den alınmıştır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bezelyeleri ne zaman koyacağız