Salı, Nisan 12

Veal Parmigiano



Malzemeler:
1 orta boy patlıcan
8 parca iyi dövülmüş kontrfile( veya bonfile)
Un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarmısak
4 büyük doğranmış domates
1/4 su bardağı kıyılmış taze fesleğen
1 çay kaşığı şeker
100 gr. rendelenmiş mozzarella peyniri
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Yapılışı:
Patlıcanı uzunlamasina 4 parçaya ,sonra herbirini 2 parçaya böl.Her iki tarafına cizikler at,zeytinyağı sürüp fırında kahverengileşip, yumuşayıncaya kadar pişir.İnce dövülmüş etleri una bula,fazlasını silkele,1 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğun tavada her iki tarafı kahverengileşinceye kadar pişir.Bir tabaga alıp uzerini ört.
Aynı tavaya diğer 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyup sarmısağı yumuşayıncaya kadar pişir.Domatesi,fesleğeni ve şekeri ekle, kapağı örtmeden domatesler yumuşayıp sos yogunlaşıncaya kadar pişir.
Her et parçasının üzerine bir parça patlıcan yerleştir, üzerine sosu paylaştır, rende peynirleri koy.Fırında peynirler eriyinceye kadar pişir.
Afiyet olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel bir yemek ve sadece 2 kaşık yağ kullanılıyor. Başka italyan yemekleri tarifleri de yazar mısınız? özellikle salata tarifi istiyorum. Teşekkürler.