Cuma, Aralık 22

Brokolili fusilli


Sağlıklı ve lezzetli bir makarna tarifi daha. İsme bakıp değişik, zor birşey zannetmeyin. Bildiğimiz bir çeşit karnıbaharlı burgu makarna. Bu tarifi Mayıs'da İtalya'ya gittiğimizde tur rehberimiz vermişti.Çok basit ama bütün makarnalar için geçerli olan bazı püf noktaları var.

1.Makarna yaparken makarnanın suyunu ne çok az ne çok fazla koymayın. Yani haşlanırken makarnalar birbirine çok değmesin ama su içinde de kaybolmasınlar.

2. Brokoliyi haşladığınız suda makarnayı haşlayın. Aynı şey karidesli makarna içinde geçerli. Geçenlerde arkadaşlarımıza karidesli makarna yapmıştık. Çok da güzel olmuştu ama herzaman ki gibi foto çekmeye üşenmiştim. Başak sürekli bu konuda bana kızıyor.Niye çekmiyorsun çeksene filan diyor ama bir üşeniyorum iki yemek resmi çekmeyi sevmiyorum. Ben daha çok doğa manzara resimleri filan çekmeyi seviyorum. Yakın plan resimler bana pek hitap etmiyor.

3.Sarımsak kullanırken sarımsakları boyuna ikiye kesince, sarımsağın cücüğü mü denir ne denir tam olarak bilmiyorum ama tam ortasındaki nesneyi çıkartmak gerekiyormuş. Benim için geçerli değil ama sarımsağın midesine dokunanlar için önemli birşey.

4. Sızma zeytinyağı.Zaten ben bütün herşeye sızma zeytinyağı kullanıyorum. Belki daha önceki postlarımdan hatırlayanlar vardır, yazları iki haftada bir Ayvalık'tayız.Cunda Adasından kışlık zeytinyağı ihtiyacımızı alıyoruz.

5. Kaya tuzu.Ben normal tuz kullanıyorum. Esasında pek de normal sayılmaz. Billur Tuz yeni çıkarmış. Sodyumu 50% azaltılmış. Geçen cumartesi arkadaşlarımıza yemeğe gittiğimizde görmüştüm. Niye azaltmışlar ne özelliği var sodyum zararlı birşey mi dedim. Tansiyon yapan sodyum dediler valla ben onların yalancısıyım. Üzerinde de bas bas deniz tuzu yazıyor. Peki tansiyon sorunun mu var diye sorarsanız bilakis tansiyonum düşüktür. Sevgili kociş Ka'nın da neyse ki öyle bir sorunu yok. İşin kısası meraktan aldım işte. Kaya tuzu filan değil yani.

6.Son anda aklıma gelen bir madde. Aman diyeyim makarnayı çok haşlayıp hamur yapmayın.İtalyanlar sürekli makana yiyor çoğu zayıf biz niye tombişiz diyorsanız işin sırrı buymuş. Hamur gibi olunca mideye de lök gibi oturuyormuş. Bu sefer de rehberimizim yalancısıyım. Neyse siz siz olun makarna paketlerinin üzerindeki pişirme dakikasına dikkat edin.

7. Parmesan. Gerçek italyan makarnası parmesansız olmaz. Ama bizim izmir tulumu, beyaz peynir,kaşar peyniri olmaz mı derseniz çok da güzel olur. Evde parmesan var diye ben kullandım. Ama yoksa istediğiniz peyniri kullanın.

8. Ve son madde taze çekilmiş karabiber. Valla ben çok bi fark göremiyorum taze çekilmiş mi evde 2 aydır duran toz karabiber mi demeyin.Bütün bu maddeler küçük ayrıntı ama birleşince güzel birşey çıkıyor ortaya.


Yapılışı:
Brokolilerin çiçek kısımlarını tuzlu suda haşlıyorsunuz.
Makarna nerede haşlanacak??? Evet, doğru cevap.Aynı suda!
Makarna haşlanırken, derin bir tavada biraz zeytinyağıyla sarımsakları kavurup, haşlanmış brokolileri ekleyip, şöööle bir çeviriyorsunuz.Sonra makarnayı süzüp, brokoliye karıştırıyorsunuz. Biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber de ekleyin. Üzerine de parmesan peynirinden koyarsanız tam süper olacak!

Afiyet olsun:)

5 yorum:

BEN dedi ki...

Sevgili Burcu,
1 haftadır uğraşıp ta bir türlü ekleyemediğimiz makarna tarifin uğraşırken bir anda eklendi. Yaşadığımız teknik sorunlardan dolayı bir daha tarif ekleyemeyeceğimizi düşünmüştüm, bu lezzetli makarna tarifini ekleyebilince çok sevindim. Bu hafta sonu çok meşgul olmadığını bilsem seni arar haber verirdim ama biliyorumki çok önemli işlerin var, meşgulsün. Rahatsız etmek istemem. Umarım bunu da geçen seferki gibi başarırsın. Ve umarım başladığın işi bu sefer sorunsuz bir şekilde bitirebilirsin.
Sevgilerimle
Başak

Adsız dedi ki...

Burcu,
Bu makarna müthiş gözüküyor. Umarım bir gün bizede bu makarnadan pişirirsin.
seni seviyoruz:))))
Alya&Maya&Pırılsu&Didernur&Harpaslan&Gaffurcan

BEN dedi ki...

Başakcım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Bu sefer de azimliyim ve başarıyla sonlandırıcam.


Sevgili Alya,Maya, Pırılsu,Didernur, Harpaslan ve Gaffurcan,Çok yakında sizi bunlarla besliycem. Biraz sabırlı olun. Özellikle pırılsu ne isterse pişiririm.Çok yakında görüşmek üzere!Geçen sefer bir sorun çıktı galiba !ama bu sefer mutlaka bekliyorum!geç olsun da güç olmasın!sevgiler..

Adsız dedi ki...

Makarna cok lezzetli gorunuyor..En kisa zamanda deneyecegim. Ellerinize saglik diyeyim..
Sitenizi bayadir takip ediyorum fakat yazmaya pek firsat olmadi bugune kadar.. Bu ilk merhabam olsun size..
sevgiler..
senay

Nedir dedi ki...

Merhabalar bloğunuzu zgezdim banada beklerim kadincaweblog.com brokoliyi severim ama makarnayla hiç denememiştim. Makarnayı çok severim en sevdiğim yönüde çok çeşitli tat ve soslarla yenilebilmesi domates, kıyma, peynir bunlardan sadece başlıcaları. Sevgilerimle.