Cuma, Temmuz 28

Füs'ün kabak yemeği



Füs'un muhteşem tarifi. İlk defa kendim denedim. Başarılı oldum. Çok lezzetli,kolay ve özel bir tarif.
Malzemeler:
2-3 adet tombul kabak(rendelenmiş)
3-4 sap taze soğan/ince kıyılmış)
1 demet dere otu(ince kıyılmış)
1 bardak süt
1 yumurta
2 yufka
Kaşar peyniri(rendelenmiş)
Yapılışı
Yağlanmış fırın tepsisine küçük parçalara ayırdığınız yufkaları rastgele dağıtın. Üzerine yumurta ve sütü çırparak hazırladığınız sosdan biraz dökün. Kabak, soğan ve dere otunu karıştırarak üzerine yayın. Üstüne kalan yumurtalı sütü dökerek fırına koyun. Yarım saat pişirdikten sonra Kaşar peynirini koyup üstü kızarıncaya kadar pişirp afiyetle yiyin:) Posted by Picasa

1 yorum:

asli dedi ki...

Ben bu leziz yemeği bizzat ustanın elinden yeme şansına sahip oldum. Gerçekten çok özel bir tarif. Tadı hala damağımda. Ellerine sağlık Başak.