Çarşamba, Mart 29

Boğuluyorum


Evet saat 23 e geliyor (ama eski saatle 22, srüekli eski saat yeni saat karşılaştırması yapıyorum, bunu ne zaman unutup normal hayata geri döneceğimi merak ediyorum) Ve ben boğuluyorum. Çünkü füs yatmadan kafasına Sarmısaklı bir karışım sürüyor. Sarmısakla Etil Alkol karışımından bir ilaç hazırlamış, hergece yatmadan saçlarına sürüp yatıyor. Tabi o acayip şey öyle kötü kokuyor ki sanırım yavaş yavaş beyin hücrelerim ölüyor. Füs yüzüne de kuru maya kullanarak hazırladığı bir karışım sürüyor. Sabahları da elma sirkeli su içiyor. Kendini doğaya teslim etmiş durumda. Bense tamamen kozmetiğin ellerindeyim. Arkadaşlarımın ısrarlarına dayanamayarak en sonunda göz çevresi kremi de aldım. Benim de yatmadan kozmetik seanslarım oluyor. Ama geçende iş yerinde birileri bana Füs un hangi kremi kullandığını sordu. Cildi çok güzelmiş öyle dediler. Kuru maya dedim yok yok kesin vichy dir dediler. Hangisi işe yarıyor, yoksa bunlar genetik kaderimiz de biz sadece satıcıların oyuncağımıyız, kendimizi mi kandırıyoruz bilemiyorum. Of neyse.

Yaz geliyor. Güneş yüzünü göstermeye başlayınca diyet yapma, kilo verme telaşına kapılanlar var mı? Eğer böyle bir endişeniz var ise lütfen bu psikolojiden çıkınız:) Çünkü eğer gerçekten zayıflamaya karar verdiyseniz 3 aynız var rahat rahat, sağlıklı beslenerek kilo verebilirsiniz. Yaşınıza , cinsiyetinize ve fiziksel özelliklerinize göre günlük harcadığınız kalori miktarını hesaplayıp buna göre bir beslenme planı takip ederek aç kalmadan kilo vermenizi bu kiloyu verirken hiçbirzaman diyet psikolojisine girmemenizi, bu dönemin hayatınızda sağlıklı beslenme düzenine geçiş dönemi olduğuu düşünmenizi tavsiye ediyorum. Eğer böyle düşünürseniz sağlıklı beslenme düzeninizin bir ömür boyu sürmesini sağlayabilir ve ömür boyu sağlıklı ve ideal kiloda kalmayı başarabilirsiniz. Tabi eğer alabiliyor iseniz diyet için uzman bir diyetisyenin yardımını almanızı da şiddetle tavsiye ediyorum.

Şimdi bunları yazıp ta kurabiyenin tarifini verirsem ayıp olur dimi. Elimde kuzenimin öküz boğan kurabiyelerinin resmi var. Bunlardan her yediğinde genzine kaçıp boğulma tehlikesi yaşadığı için adını öküzboğan koymuştu. Tarif de var ama yazmıycam. Çünkü 1 adet kurabiye 3 dilim ekmek. Madem diyete başladık bunlardan yemeyelim en azından kısa bir süre geçiş dönemine uyum sağlayana kadar. Sonra azıcık azıcık yeriz.
İyi geceleeeerrr

2 yorum:

isil dedi ki...

hahahahaha, cok eglendim okurken.
su mayali maske nasil biseymis acaba? tarif var mi :P
sevgiler

BEN dedi ki...

Kuru mayayı suyla karıştırıp macun kıvamına getirin.Sonra bunu yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin.Kuruduktan sonra yıkayıp temizleyin.