Çarşamba, Aralık 7

ARKADAŞLARDAN GELENLER :)))

İLK YEMEĞİMİZ ŞENGÜLDEN. BİZE KÜÇÜK KIZI İÇİN YAPTIĞI KENDİ YÖRELERİNE (SİLİFKE) AİT BİR ÇORBA GÖNDERMİŞ... TEŞEKKÜR EDİYORUZ. TARİFİ AYNEN ONUN GÖNDERDİĞİ GİBİ YAYINLIYORUM.





Başak MerHABA,

Ekte gönderdiğim yemeğin adı sütlü tarhana çorbası ve Aybüke'nin
favorilerinden, son derece hafif.Malzemeler;

1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı tarhana(yalnız bu bildiğimiz uşak tarhanası değil , bizim
oralarda yapılan süt ve keşkeklik buğdayın birlikte pişirilip sonra temiz
bez üzerinde kurutulması sonucu oluşan bir tarhana çeşidi)
2 Su bardağı su
1/2 su bardağı parçalanmış, tavuk veya kırmızı et (istenirse et suyuda
kullanılabilir)
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı, nane, kekik, kırmızı biber

Yapılışı:
Nohut,önceden ıslatılmış tarhana, süt ve su tencereye konularak, tarhana
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tereyağı tavada eritilir içine kekik,nane ve
kırmızı biber eklenir.Pişen çorbanın üzerine dökülerek servis yapılır.


Not: Başak Tutmaç Çorbasının da resmini çektim ayrıca içli köfte yapmıştım
akşam , olmazsa ikisinin tarini sonra veririm.




İkinci tarifimzde Esin ve Şenay'ın ortak şaheseri fırında karnıyarık fakat onun tarifini göndermedikleri için şimdi yayınlayamıyoruz. Ço k y a k ı n d a a a

Düzeltme:

Büyük bir yanlış yapmışım. yemekle Şenay'ın hiçbir alakası yokmuş. Tarif ve uygulama Esin'in annesine aitmiş. Annesi yemek fotoğrafı sitede yayınlanacağı için heycanla beklerken ben ne yazmışım yaaa olurmu böyle şey. Esin'in annesinin ellerine sağlık:) Ona çok teşekkür ediyoruz.Tarifi de bekliyoruz.

1 yorum:

DA dedi ki...

Looks delicious girls.

Amsterdam greetingz,
DA