Çarşamba, Ekim 5

İftar menüsü

Ramazan geldi. Oruç tutanlar için en önemli sorun yemeği fazla kaçırmak ve ramazandan bir kaç kilo fazlayla çıkmak. Bütün gün aç durunca düşen kan şekeri karbonhidrat isteğini arttırıyor. Oysa ki besinlerimizi iftar ve sahura dengeli yayabilirsek, ramazanı metabolizmamızın çalışma hızını yavaşlatmadan ve kilo almadan geçirebiliriz.
Benim önerim şu (beslenme planımıza göre)

İftarda

1 kase çorba( 1 ekmek)
1 tabak etli bir sebze yemeği(1 sebze+ 1 et)
1 tabak zeytinyağlı sebze yemeği(1 sebze)
1 kase yoğurt(1 yoğurt)
2 dilim kepekli ekmek(2 ekmek)
sınırsız salata

İftardan 2 saat sonra 2 meyve (2 meyve)
veya bir sütlü tatlı (1 ekmek+ 1 süt)

Sahurda
(günlük değişim listesine göre kalanlardan hazırlanmış isteğe bağlı bir menü)
Önerim kahvaltı ve kuru meyve + süt





Malzemeler:

Yarım kilo taze fasulye(ayıklanıp doğranmış)
1 küçük kase kıyma (yaklaşık 200 gr)
3 domates(rendelenmiş)
2 orta boy soğan(ince kıyılmış)
3 diş sarmısak(minik doğranmış)
1 kaşık salça
1 çay bardağı su
1 patates(isteğe bağlı)(Kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Yağı kızdırıp kıymayı 5 dakika çevirerek kavurun. İçine soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ve domatesi ekleyip 1-2 dakika pişirin. Fasulyeleri, suyu ve sarmısağı ilave edip, tuzunu ekleyin. Büyükçe kuşbaşı doğranmış patatesleri de ekleyip çok kısık ateşte fasulyeler pişene kadar pişirin.
Afiyet olsun.