Cumartesi, Ekim 15

Güllaç


Narın en çok yakıştığı, ramazanın vazgeçilmez tatlısı güllaçı da yapmadan geçemedik. Çok eski bir dergiden bulduğumuz Selçuk Kuzu'nun bir tarifini yaptık.

Malzemeler:
200 gr. güllaç yufkası
2 bardak süt
200 gr. toz şeker
200 gr. ceviz içi
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı gül suyu
Antep fıstığı tozu(pastanelerde satılıyor)

Yapılışı:
Süt, şeker, vanilya ve gül suyunu bir tencerede ısıtın. Güllaç yufkasını tepsiye yerleştirin. Üzerine ısınan karışımdan dökün. Dövülmüş ceviz içini serpin. Üzerine bir kat daha güllaç yufkası serin. Güllaç yufkası bitene kadar aynı şekilde katları hazırlayın. Güllaçlar bitince üzerine tekrar sütlü karışım serpin. Antep fıstığı tozu ve bol narla süsleyip, servis yapın.