Çarşamba, Eylül 28

Kabuk yemeği :)))))


Kabuk Yemeği bir Seferad yemeği imiş. Yani Türk yahudilerinin yemeği. Aslında çok hafif bir yemek ama ben sadece kendime göre, bir adet kabaktan yapmaya çalıştığım için yağını ayarlayamadım. Bu yüzden fotoğrafta biraz yağlı gözüküyor. Tarif lezzet dergisinden.

Malzemeler:

1.5 kilo kabak
1 tatlı kaşığı salça
5 kaşık zeytinyağı
tuz,su

Yapılışı:

Kabakları uzunlamasına 4'e bölün. Ortadaki çekirdekli kısmı kesip ayırın. Kalan 1 parmak kalınlığındaki kabuk kısmını 3 parmak uzunluğunda parçalara ayırın. Yağı kızdırıp salçayı çevirdikten sonra kabakları ekleyin.Üstünü geçecek kadar su ekleyip, çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun

1 yorum:

şule dedi ki...

bu yemeği ben de lezzet dergisinde görmüştüm. Hoşuma gitmişti ama deneyemedim şimdiye kadar. Ço0k güzel görünüyor. eline sağlık.