Malzemeler:
500 gr Az Yağlı Kıyma
1 Adet Soğan
2 Dilim Bayat kepekli ekmek İçi
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kimyon
6-7 Sap Maydanoz
Yapılışı:
Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyin. Bir süre suda bekletip ıslattığımız kepekli ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edin. İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğurun.
Kıymayı, lezzetli olması ve daha iyi yapışması için sert bir zemine bir kaç kez vurun. Küçük toplar yaparak avuç içinizle şekil veriz.Izgarada yada İçinde su dolu bir kap bulunan fırında pişirebilirsiniz.Afiyet olsun...
Cuma, Ağustos 5
Izgara Köfte
Etiketler: sebze yemekleri, Yemekler