Pazartesi, Temmuz 4

Nikah ve Dip Sos



Merhaba,
Yine güzel bir hafta başladı:) İzmir çok sıcak, Cumartesi Alsancakta termometre 46 dereceyi gösteriyordu. Bu sıcakta şehirde kalıp bir arkadaşımızın nikahına katıldım. Nikah sonrası verdikleri kokteylde yediğim dip sosun fotoğrafını çektim ve damadın annesinden sizler için tarifini aldım. (Bu açıklamayı Burcu'nun ısrarlarına dayanamayarak sonradan yazıyorum. Kokteyldeki dip sosu damadın annesi yapmamıştı ama yapılışını biliyordu. Burcu herkesin, bir annenin oğlunun nikahında dipsos yapmasını yadırgıyacağını ve saçma bulacağını düşünüyor da:) burada durumu aydınlatalım istedim.) Düğününde melekler kadar güzel bir gelin olan Tuba'ya ve tabi ki eşi Ceyhun'a ömür boyu mutluluklar diliyorum.Bşk




Malzemeler:
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı süt
2 çorba kaşığı labne peyniri(light)
kuru nane,tuz
Sulanmasını önlemek için isterseniz içine 1 ç.k galeta unu da atabilirsiniz.

Yapılışı:
Bütün malzemeleri bir kapta iyice karıştırın.Dilerseniz kuru nane yerine ince kıyılmış maydanoz veya dereotu koyabilirsiniz.İnce doğranmış kırmızı biber ekleyip renklendirebilirsiniz ...
Afiyet olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, 2aydır diyet yapıyorum ve oldukça kilo verdim. sitenizdeki yemek tariflerinden de çok yararlanıyorum.akşam yemekerinin mümkün olduğu kadar azalttım ama akşam tv seyrederken canım sürekli birşey atıştırmak istiyor. bu sosu kepekli bisküvilerle yada galetayla birlikte kullanablir miyim? siz neyle birlikte yemiştiniz?başarılar diliyorum.

BEN dedi ki...

Merhaba,
Öncelikle azminizden dolayı tebrikler. Ben sosu fotoğraftan da görüldüğü gibi salatalık ve havuçla yedim:) Ama aslında tatlarını hiç sevmesemde kepekli diyet bisküvilerlede yenilebileceğini düşnüyorum.
Kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Bende arkadaşınıza mutluluklar dilerim.Kilosuna dikkat eden biri olarak patates cipslerini dip sosa batırarak yeme lüksüm yok.Bende artık havuç batırıcam:)

Adsız dedi ki...

yemek sevdası diye buna denir ama siz şişman değilsiniz handan