Salı, Haziran 28

Zeytinyağlı Sütlü Enginar



Malzemeler:
4 adet enginar
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 diş ince kıyılmış sarımsak
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz
1 adet orta boy haşlanmış havuç
yarım çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı yağsız süt
yarım çay bardağı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı elma sirkesi
tuz,karabiber





Yapılışı:
Temizlenmiş enginarları üzerlerini geçecek kadar su koyarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.Tarif Sofra Dergisi'nin haziran sayısından. Tarife göre havuç yemeğe sonradan diğer malzemelerle birlikte ekleniyor. Ben tarifin aynısını uyguladım ve havuçlar sert kaldı. O yüzden havucun da enginarlarla birlikte haşlanması daha iyi olur.
Zeytiyağında sarımsakları soteleyin. Tarifi ilk defa denediğim için zeytinyağı miktarını azaltmadım.Kıyılmış maydonozu da ekleyip, 1-2 defa çevirin. Daha sonra kuşbaşı doğranmış enginarı ve küp küp doğranmış havucu ekleyin.
Sıcak su, 1 çay bardağı yağsız süt,tuz karabiber ekleyip, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
Pirinç ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi katıp, bir taşım daha kaynatın. Ben elma sirkesi eklemeyi unuttum. Ama derin dondurucudaki enginarları kullandım. Annem benim için ayıklayıp, limonlu suda biraz kaynatmıştı. O yüzden enginarlarda limon tadı vardı.
Sütün kesilmemesi için yemeği fazla kaynatmamak gerekiyor.
Ilık yada soğuk olarak servis yapılabilir.Afiyet olsun...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sitenizde çok değişik tarifler buluyorum. Bu da onlardan biri. Ellerinize sağlık. Teşekkürler.Fatoş

didar dedi ki...

Gerçektende tarif çok değişik bende tam bunu yazacaktım benden önce yazılmış,ellerinize sağlık.

sezer dedi ki...

Daha önce hiç duymadığım değişik bir enginar yemeğ tarifi. Kolay gelsin

Didemin mutfağı dedi ki...

Yine döktürmüşsünüz kızlar