Çarşamba, Haziran 1

Semizotları Yarışıyor!!!

Başak'la aynı akşam birbirimizden habersiz zeytinyağlı semizotu yapmışız. Sen yaz, ben yazayım derken ikimizde yazalım, oylayalım dedik. Ben ilk önce ikimizinde semizotlarının görüntülerini vereyim, vakit kaybetmeden Başak'tan önce tarifi ekleyim:))Brc
BRC'dan



BŞK'tan

7 yorum:

nagice dedi ki...

sitenizi dün keşfettim ve ziyarete başladım.genelde kilo problemi yaşadığım için yemek sitelerinden uzak durmayı tercih ediyorun ama.diyet.. olunca..
akşam bendede semizotu vardı.bilseydim size resmin çekip gönderirdim.
çok güzel görünüyor hepsi.ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Havucu pişmiş tüketmekten se çiğ tüketmek daha iyidir. Çünkü pişmiş havuç tüketildiğinde bir süre sonra kan şekrinin düşmesine ve hızlı acıkmaya sebep olur. Aynı şey patates için de geçerlidir. Pişmiş havucun glisemiks indeksi çiğ havuca göre daha yüksektir. Bu bilgileri verdikten sonra doğal olarak havuçsuzu seçmem gerekebilir ama ben sizlere lezzetli olanı yemenizi öneriyorum. İkisini de deneyip bakmak lazım. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba kızlar, ikisi de çok güzek görünüyor.
Burcu'nun tarifini beğendim. Ben normalde havuçsuz pişiririm ama havuçlu da deneyeceğim. Şimdi Başak'ın tarifini bekliyorum.
İkinizede başarılar.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Açıkçası şu anda oldukça tok olmama rağmen semizotu tariflerinde ağzım sulandı. Gerçekten ikiside çok başarılı görünüyor. Bende başağın dediğine katılıyorum gerçekten bulgur çoğu kişi tarafından şişmanlatıcı etkisi olduğu düşünülerek az tüketilsede, aslında bulgur az yağlı ve sağlıklı şekilde pişirildiğinde metabolizma için faydalı bir besin öğesidir. Havuç semizotuna ayrı bir tat veriyor eminimki burcunun yemeğide çok lezzetli olmuştur. İkinizinde ellerine sağlık diyerek ben oyumu ikisinede veriyorum.. Daha nice güzel tariflerinizde görüşmek üzere..

pınar dedi ki...

merhaba
ben başağınkini beğendim çünkü semizotu salça konmadan sadece domatla (domates) güzel oluyor. bulgur da çok iyi fikir. ağzım sulandı. yarın pazardan alıp yapayım.

Adsız dedi ki...

bu semizotu işini burcu gerçekten iyi biliyor bence. başak bana biraz bu konuda amatör gibi geldi. burcu semiz otu tarifin için gerçekten çok teşekkürler. sana 100 puan. fakaaaat başak senin daha çokçalışman lazım sanada 5 puan.

Adsız dedi ki...

bu haftanın rüküşü başakmı yani?