Pazar, Haziran 26

Patlıcan Silkme

En sonunda laptop'um cumartesi tamirden döndü. Haftasonunu Çeşme'de geçirdiğimiz için, ancak şimdi(pazar akşamı)yazabiliyorum.
Patlıcan silkme'nin tarifini daha önce yazmıştık ama yeni yapıp, fotoğrafını çektiğimiz için yeniden ilk sayfaya koyduk.
Artık teknik sorunlarımız bittiği için daha sık görüşebilmeyi umuyoruz.
Ama şimdilik iyi geceler, gözlerim kapanıyor...BRC




Malzemeler:
5 adet patlıcan
6 adet domates
3 adet soğan
12 adet yeşil sivri biber
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet maydonoz
1/2 kahve fincanı limon
Tuz

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Üçe yada dörde bölün. Tuzlu limonlu suda 20-30 dakika bekletin.Ayıklanıp diş diş çentilmiş veya piyaz şeklinde doğranmış soğanları tencerenin dibine döşeyin. Üzerine çekirdekleri çıkarılıp doğranmış yeşil biberleri, suyu süzülmüş patlıcanları, sarımsak dişlerini, küp küp doğranmış 2 adet domatesi ilave edin. 4 adet rendelenmiş domatesi, zeytinyağını, tuzu,maydonozu ve 1 kahve fincanı suyu ekleyip, orta ateşte, kapağı kapalı pişirin. Malzemenin tümü çiğ pişirildiğinden asla karıştırmayın. Ara sıra tencereyi saplarından tutarak kaldırıp silkeleyin.Yemek kaynamaya başladığında pişirmeyi kısık ateşte sürdürün.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Didemin mutfağı dedi ki...

Patlıcan silkme yazın annemin en çok yaptığı yemeklerden biridir. Hatta dolapta herzaman bulmak mümkündür. Burda görünce bende akşam eşime yapmaya karar verdim kolay gelsin:)

nilüfer dedi ki...

Çok basit ve leziz ellerinize sağlık kızlar