Perşembe, Haziran 2

BŞK'tan Semizotu





Malzemeler:

1 demet dere otu
2 ortaboy soğan
4 diş sarmısak
yarım kahve fincanı iri bulgur
yarım tablet tavuk suyu
İstenirse 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Yağı kızdırın.Soğanı koyup sararıncaya kadar çevirin.(yağ koymazsanız soğanları biraz suda öldürün)Kabukları ile doğranmış domatesleri ekleyin. Sarmısakları ikiye bölerek ilave edin. Yıkanıp ayıklanmış semizotlarını ilave edip biraz sararınca da bulgur ve etsu tabletini ekleyin. 25 dak. pişirin. Afiyet olsun.



Not: Yemeklere yağ yerine et su tablet ekleme fikri Nutra Slim zayıflama merkezine devam edip kilo veren ev arkadaşımın oradaki doktorundandan öğrendiği bir yöntem. Pirinç yerine bulgur koymamızın sebebi bulgurun barsakları çalıştırması ve
B vitamini deposu olması.Ayrıca resmini gördüğünüz semizotunda 1 kaşık yağ var.Kolay gelsin....

4 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba başak, senin semizotuda çok değişik olmuş.ikinizinkini de deneyip son yorumumu yazıcam. ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

başak öğlen yemeğinizi burcu'nun semizotu tarifinde görmüştüm. sende semizotu yaptıysan akşamda bunu yemişsinizdir.çok sağlıklı besleniyorsunuz. tebrikler.ellerine sağlık bulgurlu semizotuda eminim çok güzel olmuştur.sanem:))

Rengarenk dantel dedi ki...

tarifler muhteşem. bide ricam olacak, bu tariflerin bir porsyonunun kalori değerinide hesaplayıp yazarsanız çok güzel olur. bu sadece bi fikir..

BEN dedi ki...

idil ve sanem güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz.

sevgili nazlı, fikrin çok güzel ama yemeklerin kesin kalorisinivermek çok zor. Blogumuzda bildiğin gibi diyet önerileri bölümü var. o bölümde bazı ev yemeklerinin kalorileri yer alıyor. Aynı bölümde günlük sebze,meyve,et,ekmek ihtiyaçları ve değişim listeleri var.Bu yemekten 5 çorba kaşığı yediğin zaman bir porsiyon sebze yemiş sayılırsın(içinde pirinç olduğu için 6 erine 5 kaşık). Kalori hesabındansa değişim listelerini kullanmak çok daha sağlıklı olur. sevgiler...