Pazartesi, Mayıs 16

Karışık Ot Kavurma

Malzemeler:
1 kg. ebegümeci
1 ufak demet ısırgan otu
1/2 kg. arapsaçı
2 çorba kaşığı sızma zeyinyağı
2 domates
3-4 tane taze soğan
2 tane taze sarımsak
2 yeşil biber
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz

Yapılışı:
Taze soğanları ve sarımsakları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın ve sızma zeytinyağıyla biraz kavurun. Biberleri ve domatesleri ekleyin. Sırasıyla ince ince doğranmış arapsaçı, ısırgan otu ve ebegümecini ekleyin. Tuz ekleyip,yaklaşık 20 dk. pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapın.
Afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Burda yazan otların çoğunu bulma imkanımız yok, siz nerden buldunuz?

Burcu tuncer Kostak& Başak Nalbant dedi ki...

Merhaba, biz bu otları izmirde tüm pazarlardan bulabiliyoruz. Bunlar egeye özgü otlar olduğu için ege dışında bulmak zor.

selene dedi ki...

hmm bayilirim ebegumeci ve isirgana :) bidahakine icine biraz pazi, bulursanizda kuzu kulagi eklemenizi oneririm :)