Malzemeler:
1 kg. ebegümeci
1 ufak demet ısırgan otu
1/2 kg. arapsaçı
2 çorba kaşığı sızma zeyinyağı
2 domates
3-4 tane taze soğan
2 tane taze sarımsak
2 yeşil biber
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Yapılışı:
Taze soğanları ve sarımsakları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın ve sızma zeytinyağıyla biraz kavurun. Biberleri ve domatesleri ekleyin. Sırasıyla ince ince doğranmış arapsaçı, ısırgan otu ve ebegümecini ekleyin. Tuz ekleyip,yaklaşık 20 dk. pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapın.
Afiyet olsun...
1 kg. ebegümeci
1 ufak demet ısırgan otu
1/2 kg. arapsaçı
2 çorba kaşığı sızma zeyinyağı
2 domates
3-4 tane taze soğan
2 tane taze sarımsak
2 yeşil biber
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Yapılışı:
Taze soğanları ve sarımsakları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın ve sızma zeytinyağıyla biraz kavurun. Biberleri ve domatesleri ekleyin. Sırasıyla ince ince doğranmış arapsaçı, ısırgan otu ve ebegümecini ekleyin. Tuz ekleyip,yaklaşık 20 dk. pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapın.
Afiyet olsun...
3 yorum:
Burda yazan otların çoğunu bulma imkanımız yok, siz nerden buldunuz?
Merhaba, biz bu otları izmirde tüm pazarlardan bulabiliyoruz. Bunlar egeye özgü otlar olduğu için ege dışında bulmak zor.
hmm bayilirim ebegumeci ve isirgana :) bidahakine icine biraz pazi, bulursanizda kuzu kulagi eklemenizi oneririm :)
Yorum Gönder