Salı, Mayıs 10

Börülce Salatası

Sizlere can kurtaran yemeğimin tarifini vermek istiyorum. Bazen evde yiyecek hiçbirşey olmuyor, pişirmeyede üşeniyorum.Abur cubur yemek yerine gidip marketten konserve börülce alıp hemen bu salatayı hazırlıyorum.(Aslında dolapta herzaman acil durumlar için var) Yanında kepekli ekmekle istediğim kadar yiyorum.Hem kalorisi fazla olmayan bu salatayla doyuyorum hem de lifli olduğu için metobolizmamı hızlandırıyor.

Dün akşamda yemeklerin yanına yaptım hazırlaması 3 dakika sürüyor.Özellikle yemek yapmak için fazla vakti olmayanlara tavsiye ediyorum.Hatta mevsimi geldiğinde alıp dondurarak saklamak daha da iyi.
Kolay gelsin

.

Malzemeler:
250 gram börülce
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
yarım limon
1 diş sarmısak,tuz

Yapılışı:
börülceyi 20 dakika haşlayın.süzüp soğumasını bekleyin. Bir çaybardağında ezilmiş sarmısak, zeytinyağı, sirke, tuz ve limonu iyice karıştırarak sos yapın. Soğuyunca üstüne döküp afiyetle yiyin.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba başak ve burcu, börülce daha çok ege bölgesinde var sanırım.ben geçen yaz gittiğim çeşmede yedim ilk defa olarak ve çok beğendim. bu yaz da çeşmeye gittiğimde alıp dondurabilirim değil mi? bana nasıl dondurulduğunu yazabilirseniz çok sevinirim. sitenizi çok beğeniyorum.başarılar.

BEN dedi ki...

merhaba, börülceyi temizleyip yıkıyorsun. istersen ikiyede bölebilirsin. daha sonra bir tencerede su kaynatıp biraz limon suyu ekliyorsun. kaynar suya börülceleri ilave et ve yaklaşık 5 dakika haşla. soğuyunca poşetleyip,dondurabilirsin.

anne ve cocuk dedi ki...

ben de marketten aldım konserveyi eve geldim nasıl yapayım derken size rastladım sevgiler...