Cuma, Nisan 29

Zeytinyağlı Barbunya

.
Malzemeler:
1/2 kg. barbunya
4-5 adet domates
2 adet orta boy soğan
2 orta boy havuç
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber

Yapılışı:
Kullandığım barbunya geçen yazdan kalma. Ayıklayıp deep freeze'e koymuştum. O yüzden tam miktarını bilmiyorum ama yaklaşık yarım kilo gibiydi.İlk önce barbunyaları biraz haşlıyorsunuz. Böylece morumsu suyu çıkıyor. 10 dk.kadar haşlayıp sonra süzdüm. Bu sırada soğanları kavurdum. Zeytinyağlı taze fasulye tarifinde olduğu gibi ister zeytinyağıyla , ister suyla kavurabilirsiniz. Biraz tuz da ekledim. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra sarımsakları koyun. Eğer yemek piştikten sonra çıkarmak istiyorsanız fazla küçük doğramayın. Sarımsaklar da biraz kavrulduktan sonra,küp küp doğranmış havuçları ekleyin. Havuçlar biraz yumuşayınca, salçaları ekleyin. İsteğinize bağlı olarak acı biber salçası da kullanabilirsiniz.
Tatlı biber salçası kullandıysanız biraz kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. Daha sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Süzülmüş ve yıkanmış barbunyaları ekledikten sonra üzerine 1 parmak geçeinceye kadar su ekleyip, düdüklü tencerenizin kapağını kapatın. Ben düdüklü tencerede 25 dk.pişirdim.Soğanları zeytinyağıyla kavurmadısanız, piştikten sonra zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu ve Başak
Üniversitede kaldığım yurdun mutfağı vardı.Orda bir arkadaş diyetisyen tavsiyesi ile yemeklerin salçasını ve soğanını yağda kavurmak yerine suda haşlardı.Gördüğüm kadarıyla sizde aynı yöntemi kullanıyorsunuz.Bu yöntem o zaman arkadaşımda işe yaramıştı.Elime hiç bu şekilde yapılan bir yemek tarifi geçmemişti bende tarifinizi deneyip yorum yazıcam.
Sizlere kolay gelsin.AYSUN

BEN dedi ki...

Ben bütün yemekleri öyle yapıyorum. Yağı piştikten sonra ekleyince de tadında bir farklılık olmuyor. Sana da kolay gelsin.Burcu:)