Çarşamba, Nisan 13

Sebzeli pilav


Malzemeler:
3 adet orta boy soğan
7-8 adet yeşil biber
sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
3-4 adet orta boy domates soyulmuş ve doğranmış
½ su bardağı kepekli pirinç 2 su bardağı su
3-4 diş sarımsak

Yapılışı:
Düdüklüde soğan ve yeşil biberler birlikte sıvı yağda, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salça ekleyerek birkaç dakika birlikte kavurun, üzerine domatesleri ekleyin ve 5 dakika pişirin. Pirinç ve su ilave ederek Düdüklünün kapağını kapatarak 20 dak. kadar kaynatın.Buharını boşaltıp kapağı açtıktan sonra, dövülmüş sarmısakları ilave edin.Kapağı kapatıp yarım saat dinlendirin.
Afiyet olsun..
Not: Normal pirinç kullanırsanız normal tencerede pilav tam olarak suyunu çekmeden indirmek şartıyla pişirebilirsiniz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Daha önce hiç biyerde duymadığım bir yemek bu, içine patlıcan da koysak nasıl olur?
Sizlere kolay gelsin.Gerçekten güzel bir çalışma.
Filiz

Burcu tuncer Kostak& Başak Nalbant dedi ki...

Patlıcanlı denemedim ama bence güzel olur. Sana kendi yaptığım patlıcanlı pilav tarifini de yollayayım.
Malzemeler:
2 bardak pirinç
4 bardak et suyu veya su
4 y.k. zeytinyağı
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
2 küçük boy patlıcan
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz- karabiber

Yapılışı:

1. Pirinci yıkayıp suda beklettikten sonra iyice süzün ve 2ç.k.zettinyağın içinde1 0 dk karıştırarak kavurun.

2. Patlıcanları alacalı soyup küçük parçalara bölün. Üzerine tuz serperek biraz bekletin ve suyunu sıkın.

3. Kalan yağda önce doğranmış soğanları kavurun; sonra da patlıcanları karıştırarak kavurun. Doğranmış domatesleri katıp 5-10 dk daha kavurun.

4. Yukarıdaki karışıma, kavrulan pirinci, et suyunu veya suyu, tuz, biber ve şekeri koyup önce harlı sonra hafif ateşte pişirin. Üzerine nane serpin, ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

Tarif için teşekkür ederim en kısa zamanda deniyeceğim