Salı, Nisan 19

Şevketi Bostan

Şevketi Bostan artık İzmir'de bütün pazarlarda bulunan bir ot çeşidi. Özellikle böbrek hastalarına, böbreklerinde taş ve kum olanlara tavsiye ediliyir. Fiyatı diğer ot çeşitlerine göre oldukça pahalı ama çok lezzetli. Haşlanıp, zeytinyağı ve limonla yenilebileceği gibi kuşbaşı kuzu etli de pişirilebilir. Size daha hafif ve sağlıklı olduğu için kuşbaşı tavuk etli tarifini vereceğiz.

Malzemeler:
1/2 kg.şevketi bostan
1/2 kg.kuşbaşı tavuk
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon
1 yumurta sarısı
2 bardak soğuk su
tuz
karabiber

Yapılışı:
Şevketi bostanı yıkayıp temizleyin. Beyaz kısımları ve yeşilliklerini kuşbaşı et büyüklüğünde doğrayın.2 çorba kaşığı zeytinyağında küp küp doğradığınız soğanları kavurun. Tavuğu ekleyin. Bir süre daha kavurduktan sonra şevketi bostanı ve 2 bardak soğuk suyu ekleyin. Tuz ve isteğinize bağlı olarak karabiber ilave edin. Şevketi bostanın beyaz kısımları iyice yumuşayana kadar pişirin. Yemek suyundan 1 fincan kadar alıp, yumurtanın sarısı ve limon suyuyla iyice karıştırın. Bı karışımı yavaş yavaş yemeğe ilave edin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: