Malzemeler:
4 adet taze enginar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
2 adet limon suyu
1 adet havuç
2 adet patates
8 adet arpacık soğan
1 çay kaşığı Tuz
5 bardak su
1 tutam dereotu
Yapılışı :
Enginarlar 6 cm. sapıyla birlikte ayıklanır. Havuç ve patatesler parizyen kaşığıyla yuvarlak olarak çıkarılır. Arpacık soğanlar ayıklanıp, enginarların üstüne konur. Ayrı bir tencerede un, tuz, yağ, limon suyu ve su karıştırılıp, enginarların üzerine süzdürülür. Üzeri yağlı kağıt ile kaplanıp, kapağı kapatılarak orta ateşte 1,5 saat pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine bezelye, iç bakla ve dereotu konarak servis edilir.
Salı, Nisan 26
Saray Enginarı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
enginar tarifiniz çok değişik,enginar dolması tarifinizde de alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini yazmışsınız hiç enginar pişirmemiş biri olarak denemek istiyorum,elinizde daha basit bir tarif varmı? teşekkürler kolay gelsin
Yorum Gönder