MALZEMELER
3 adet orta boy ekşi elma
1 su bardağı iri öğütülmüş ceviz
1 su bardağı un
1 litre süt
3 adet yumurta
1 su bardağı ve 3 kaşık toz şeker
tarçın
2 damla limon suyu
Yapılışı:
Elmaları robottan biraz iri kalacak şekilde çekin ve 3 kaşık şekerle yağsız tavada suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan indirin, içine tarçın ve cevizi ilave edin. Orta büyüklükte bir borcama yayın. Başka bir tencerede süt,un ve yumurtanın sadece sarılarını katarak muhallebi yapın, elmaların üzerine dökün. Kalan yumurtanın
beyazlarını şekerle kar haline getirip 2 damla limon suyu sıkın. En üste bu köpüğü dökün ve spatula ile üzerini düzeltin orta dereceli fırında üstü hafif pembeleşene kadar tutun. Buz dolabında soğutup dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun...
Çarşamba, Nisan 27
elmalı karbeyaz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Burada çok değişik tarifler , faydalı bilgiler var. Çalışmalarınızın devamını diliyorum. Sitenizi takip ediyorum. Sevgiler.
Ben de sitenizi takip ediyorum. Çok değişik yemekler var. Geçen hafta başlattığınız günün menüsü olayını devam ettirseniz çok sevinirim. Başarılar.Aysun
İlginize teşekkür ediyoruz.Sitede yayınlayabilmek için sürekli değişik tarifler araştırıyoruz ve buldukça da yayınlamaya devam edeceğiz..
Yorum Gönder