Pazartesi, Nisan 11

Arapsaçı(Rezene)



Yarım kilo arapsaçı(rezene) (3-4 demet)
250 gr dana eti(küçük bir kase)
1 baş soğan
2 limon
1 kaşık un
2 kaşık zeytinyağı
tuz

Yapılışı:
Arapsaçı demetinin köklerini ıspanakta olduğu gibi kesin. Eğer saplar sertleşmemiş, körpe ise saplarıyla birlikte 1 parmak kalınlığında doğrayın.Biraz yağ ile dana etini öldürün.Etin pişmesini beklemeden içine 1 baş soğan rendeleyin.Biraz çevirip 5 bardak su ekleyin.Arapsaçını atın.Et pişene kadar kaynatın.Ocaktan almaya yakın 2 limon suyunu 1 kaşık unla karıştırın ve ekleyin ocaktan almadan tuzunu koyun ve servis edin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: