Malzemeler:
250 gr pancar turşusu(rendelenmiş)
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
1 havuç
1 kg patates
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
½ limon suyu
tuz,karabiber
Yapılışı:
Patatesler haşlayın,kabuklarını soyun ve rendeleyin.Havuçları rendeleyip 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun.Bir kap içine patates, havuç, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, sarımsak ,yoğurt, mayonez, karabiber,limon suyunu ekleyin, iyice karıştırın.
Bir kek kalıbının alt kısmına rendelenmiş pancar turşusunu yerleştirin. Patatesli karışımı içine boşaltıp iyice sıkıştırın.Buzdolabında en az iki saat beklettikten sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın, kek dilimleri şeklinde kesip servis yapın.
Afiyet olsun…
Pazartesi, Nisan 11
patates kek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder