Cuma, Kasım 17

Güzel karnabahar



Karnabahar

Çocukken hiç yemezdim.
Şimdi arada sırada yiyorum.
En çok yoğurtlu kızartmasını tercih ederdim.
Artık bu şeklini de seviyorum.



Tarifi basit
1 soğan
1 domates
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy karnabahar
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 bardak süt
1 yemek kaşığı un
çok az yağ
ve rendelenmiş İzmir tulumu

Yapılışı:
Soğanları yağda hafif çevirip domates ve salçayı ekleyin. Karnabaharları küçük parçalara ayırıp yıkayın ve soğanlara ekleyin. Üzeine 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin. Unu yağda çevirip üzerine süt ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın.
Yarım saat pişirdiğiniz karnabaharları bir borcam tepsiye alın. Üzerine başamel sosu ve peynir rendesini ekleyin. Fırında 10 dakika peynirler eriyip haifi kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
bu yemeğin kıymalısı da süper oluyor:)




Hiç yorum yok: