Fotoğrafını önceden siteye eklediğim ama tarifini bir türlü ekleyemediğim karnıyarığın tarifini nihayet ekliyorum:)
Malzemeler:
6 patlıcan
1 baş soğan
1 kase kıyma(250 gr)
1 büyük domates
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup.Karınlarını boyuna kesin. Bir tencerede kaynattığınız az tuzlu suya atın. Hafif yumuşayana kadar kaynatın(pişmeyecek). Siyah suyu çıkınca bir süzgece alın.Suyu süzülünce fırın tepsisine dizin.
Diğer taraftan bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyup( 4 yemek kaşığı kadar)Kıymayı kavurun. İçine bir çay kaşığı tuz atın. Ve rendelenmiş soğanları ilave edin. Bir miktar karabiber atın. İyice kavrulunca rendelenmiş domatesleri ilave edin. 7-8 dal maydanoz doğrayıp altını kapatın.
Patlıcanların ortalarını açıp bu harcı içine doldurun.Tepsiye dizin. Üstüne bir bardak sıcak su koyup. 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Dilerseniz üstünü fırına koymadan domates ve biberle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Perşembe, Ekim 12
Fırında Karnıyarık
Etiketler: sebze yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Selam kızlar süpersinizz.Yemek Tarifleride çok güzel ve detaylı anlatılmış.bende bloguma ve diyetkardesligine beklerim.kolay gelsin.
Karnıyarık süper görünüyor, ellerinize sağlık...
Yorum Gönder