Pazartesi, Ağustos 7

Becerikli kardeşim ve kurabiyeleri

Günlerdir BaşaK'ın tezine yardım ettiğimiz için tarifi biraz geç te olsa yazıyorum umarım DENERSİNİZ VE SİZLERDE BEĞENİRSİNİZ
BANU


Malzemeler:
1 paket (250gr) margarin
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
4-5 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250gr kuru üzüm (marketten tadım marka kuru üzüm aldım)
1 paket tarçın
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
isteğe göre rendelenmiş 1 yada 2 limonun kabuğu
Yapılış:
Bir paket margarinden dolu dolu bir yemek kaşığını iki tepsinin dibine bölüştürerek sürün.
Kalan margarini,
2 bardak toz şeker,
3 yumurtayı
vaniya ve
hamur kabartma tozu karıştırılmış 4 su bardağı un,
limon kabuğu rendelerini
bir kaba koyun ve yoğurun.


Diğer tarafta ise 250 gr kuru üzüme 1 yemekkaşığı un koyarak bir tabakta karıstırın. Ben üzümlü kek yaparkende üzümleri daha önceden unluyorum böylece üzümler kekin ve kurabiyenin dibine inmiyor. Kapta hazırladığınız yoğurduğunuz kurabiye hamuruna una buladığınız üzümleride karıştırın. Hamurunuz sert olmamalı, poğça hamuru kıvamında olmalı.
İsterseniz elinizle isterseniz bir yemek kaşığıyla cevizden büyük yumurtadan küçük parçalar alıp şekil vermeden tepsiye koyun önceden ısıtılmış fırında pişirin böylelikle ilk resimde gördüğünüz kurabiyeleri pişirmiş olacaksınız.

Yukarıdaki mazemeleri aynı ölçüde kullandıysasnız sizinde yaklaşık 1 tepsilik kurabiya hamurunuz artmış olmalı ki simdi kolları sıvıyın çünkü herkesin enfes diyeceği tarçınlı kurabiyeleri yapacağız.

Kalan hamurun içine burasını siz kendi isteğinize göre ayarlayın ama bence en güzeli 1 çay kaşığı tarçını ve yarım su bardağı unu (siz bunu kakao yada hindistan cevizi ile de yapabilirsiniz)hamurun içine koyarak yoğurun. Şimdi bir tabağa tarçın serpip hamurdan aldığız kücük parçaları küre haline getirdikten sonra tabakta yuvarlayın. tarçın topları diğer tepsidekılerin yarısı kadar olmalı daha küçük ve daha biçimli İlk tepsideki kurabiyeler piştikten sonra da ikinci tepsiniz pişmeye hazırdır,
hepinize afiyet olsun






3 yorum:

Adsız dedi ki...

e hani tarifi???

Adsız dedi ki...

:) resimler harika. tarif yok mu?

selin (www.selincaglayan.com)

Damak Tadı dedi ki...

Tarifi nerde,görüntü superrrr..
Bizler yapmayalım diyemi tarif eklenmemiş????


Sevgiler