Çarşamba, Ağustos 2

Banu'nun karidesleri

 



Bu karideslerin ayıklanmasından pişirilmesine kadar olan her aşama Kardeşim Banu' ya ait. Normalde siteyle hiç ilgilenmeyen kardeşim bu aralar aşırı mutlu olmasından mı dır yoksa hayatındaki güzel gelişmelerden mi dir bilmem Karides hazırlayıp bana fotoğrafını çektirdi. Bende bu fırsatı yakalamışken hemen siteye ekliyorum. Yakında dalıp midye çıkaracağını ve yemeğini yapacağını söylüyor , bekliyorum:)


  Posted by Picasa
Merhaba Sevgili Mutfakta Gülümse okuyucuları,
Başak'ın ısrarlarına dayanamayarak sonunda ben de sitelerine bir tarif ekledim. Ben ÇAnakkale'den çooook uzaklarda çalışan bir matematik öğretmeniyim. Başak bana hergün netten mutfakta gülümse ye girip girmediğimi soruyor. İtiraf etmeliyim ki ben sitelerine fazla takılmıyorum. Ama Başak'ın 2 yıldır vazgeçmediği bu siteyle yavaş yavaş ilgilenmeye başladım. Siteye tarif ekleme işine Hakkari de hasret kaldığım deniz ürünlerinin hazırlanışı ile başlamış oldum. Midyeden sonra bir ara sizlere İran Pilavı yapmayı da planlıyorum.
Sevgiler

Karidesin tarifi:
Balıkçıdan alınan karidesler yıkanarak kaynayan suya atılıyor. 5 dakika haşlandıktan sonra çıkarılarak kabukları temizleniyor. Temizlenmiş karidesler zeytinyağı limon ve maydanozla karıştırılarak tüketiliyor. İsterseniz bu halde derin dondurucuya koyarak daha sonra da tüketebilirsiniz. Haşlandıktan sonra kabuklarının ayıklanmasını bir daha ki yapışımda Başak fotoğraflar ve size fotoğraflı olarak açıklayabilirim.

7 yorum:

BEN dedi ki...

Başak Hayırdır?? Sabah sabah okuyunca acaba Başak'ların evinde bu yaz bir nişan daha mı var dedim. Yoksa kardeşin senin nişanlanmanı mı bekliyor muş??:))))

BEN dedi ki...

yorum yok Burcu :))))

Burcuk dedi ki...

selammm:) uzun zamandir sitenizi takip ediyorum ama ilk defa yorum birakiyorum:) karidesler cok hos gozukuyor, kardesinin ellerine saglik Basak! yanindaki yesillikler roka mi? nasil yapmis? tarif de olsa ne guzel olur:)

BEN dedi ki...

Banu sizin için tarifi ekledi
Seviler
Başak

Burcuk dedi ki...

Cok tesekkurlerrrrrrrr:)

Adsız dedi ki...

hi!!! i'm back from holydays!!! i missed your food!!! now i'm at work and i am very hungry...

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Karidesler muhteşem gözüküyor,kardeşinizin ellerine sağlık.

Sevgilerimle,

damak tadı