Cumartesi, Temmuz 29

Otlu Ayran

Sabah Gazetesinden:
Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, yazın vazgeçilmez içkisi ayranı kendi tarifiyle öneriyor: "Ben bu içeceği 'Fonksiyonel ayran' olarak adlandırıyorum. Antiseptik, sinirleri yatıştırıcı, hazmı kolaylaştırıcı ve bağırsak gazlarını giderici özelliği bulunuyor. İçinde ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış nane, ince kıyılmış dereotu, bir su bardağı yağsız yoğurt bulunuyor. Yağsız yoğurt, nane, maydanoz ve dereotu yarım su bardağı su ile birlikte blender'dan geçirilir. İçerisine üç-dört buz parçası konularak her öğünde rahatça içilebilir."


  Posted by Picasa



Sabah gazetesinde tarifini okuduğum otlu ayranı denedim. Çok leziz oldu. Sanırım ben artık hep otlu ayran içerim.

7-8 sap maydanoz
7-8 sap dere otu
bir avuç nane yaprağı
2 kase yoğurt
isteğe göre soğuk su
Tuz

Yapılışı:
Yeşillikleri blenderla ezdikten sonra yoğurdu ekleyin . Yavaş yavaş soğuk su ekleyerek isteğinize göre sulandırın.İsteğinize göre tuz be buz ekleyerek afiyetle için...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu senenin moda içeceği. Gerçekten sağlıklı bir içeriği var:)

Adsız dedi ki...

Klasik ayran ne hallere bütündü...

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

Ilk defa Kibrisa gittigimde yemek icin bir yerde konakladigimizda ayran istemistik, ayranin icinde taze naneler vardi, bir ferahlik vermisti bize hatta o zaman salataliksiz cacik gibi diye dusunmustuk, Kibrislilar bu sekilde iciyormus ayrani. Ama bu karisimlada eminim tadi ne guzel olmustur deneyecegim. Tesekkurler.

tontontombo dedi ki...

Sevgili Başak&Burcu, sitenizi severek takip ediyorum, bir süredir bakamamıştım ancak bugün okuyabildim diyet ve diyet bloglarıyla ilgili yazınızı.Hangi blogları incelediğinizi bilemiyorum ancak, sasha, nilay, n-lighter, hülya ve benim bloguma (ve adını hatırlayamıyorum daha başka birçok blog var) da bakabilirseniz ; bizler çok sağlıklı, diyetisyen kontrolünde diyet yapıyoruz ve bilgileri günlük şeklinde paylaşıyoruz.Bana bakmayın, ben yapıp yapıp sürekli bozanlardanım:))Nilayın , Hülyanın ve Sashanın sayfasını incelemenizi öneririm.