Pazartesi, Temmuz 31

bşk tatilde, ben dişçide!

Nasıl bir adalettir bu!Bşk bitmez tükenmez bir tatilde, gerçi nasıl bir tatil anlamadım, evleri bir tatil beldesinde olmasına rağmen başak mutfaktan dışarı adım atmıyor, sürekli yeni tarifler ekleyip duruyor!

Ben evet ben zavallı ben bir aydır her pazartesi dişçideyim!Birkaç dolgu işim vardı da!Böyle yazdığıma bakmayın ben deontofobisi olan bir insan değilim! Bu kelime dişçi fobisi oluyor!Prof.Dr.Osman Müftüoğlu'nun Yaşasın Hayat kitabında okumuştum!Dişçi korkusu, dişçiye gitmekten hoşlanmama kabul edilebilir duygularmış ama insanın hayatının her devresinde dişçiye gitme durumu doğabileğci için hoşlanmasak da en azından katlanabilmemiz gerekirmiş.Dişçiden randevu alınırken de bu korkudan bahsetmek yararlı oluyormuş.

Sevgili Ka'nın böyle bir korkusu vardı. Yıllardan sonra onu ilk defa dişçiye ben götürmüştüm. Çocuklarını götüren anneler gibi ben de onu beklemiştim. Ka'nın bir de iğne korkusu var. Bayılma durumları filan... Neyse ki çok espirili ve iyi bir dişçiye gitmiştik. Yarı şaka, yarı ciddi kaan bayılmadan ilk dolgusunu ve randevusunu tamamladı.Hatta daha sonraki randevularına tek başına bile gitti!

Bence dişçi korkunuz varsa diş doktorunuz iyi araştırın ve seçin. Dişçi korkusunun en büyük sebepleri dişçi koltuğunun geriye doğru yatırılması, ellerin ya da kullanılan delici aletlerin ağzın içine sokulması, iğne korkusu gibi şeyler. Bunların hiçbiri ben de yoktur.Benim için önemli olan aletlerin steril ve temiz olması.Bir de doktorun iyi olması!Zaten artık bu iş o kadar ilerlemiş ne iğne yapılırken ne de işlemler sırasında hiçbir acı hissetmiyorsunuz.

Neyse yani anlayacağınız, Bşk tatildeyken, ben de diş işlerimi hallettim. Tatile hazırımmmmmm!2 haftadan bile az kaldı!!Hiçbir hazırlık yapmıyorum. Son anda benim, Ka'nın ya da beraber gideceğimiz arkadaşlardan birinin bir işi çıkar diye herşeyi, son günlere bıraktım!Zaten pek bir hazırlık yapacağım da yok!

Şimdilik hoşçakalın!Ağzımın uyuşukluğu daha geçmemiş olsa da eve geldiğimde Ka'nın bana hazırladığı pizzayı zorlanmadan yemiş bulunmaktayım!Bu da bir yetenek olmalı!

Bu arada İzmir'de yaşayan ve iyi bir diş doktoru arayanlar için doktorum Rıfat Emnalar Tel:465 10 10. Şiddetle tavsiye edilir.

Herkese iyi geceler....

6 yorum:

BEN dedi ki...

Geçmiş olsun Burcu....Ka2 ya selamlar. Sizden güzel haberler bekliyorum.

Adsız dedi ki...

BURCU GERÇEKTEN BU ARALAR İYİ BİR DİŞÇİYE İHTİYACIM VAR. GECELERİ BENİ UYUTMAYAN ŞU AĞRI YÜZÜNDEN!EN KISA ZAMANDA VERDİĞİN NUMARAYI ARAYIP GİDİCEM. SANIRIM DİŞÇİN ALSANCAK TARAFINDA NUMARADAN TAHMİN ETTİM.SANA GEÇMİŞ OLSUN..

Adsız dedi ki...

benim de iyi bir dişçiye çok ihtiyacım var bugünlerde.ben de izmirdeyim verdiğiniz numarayı en kısa sürede arıyacağım. geçmiş olsun...

BEN dedi ki...

Burcu ben de geçende düşen dolgumu yaptırmak için diş doktoruna gittim. Ağzıma bir iğne vurdu ve doğal olarak sonrasında yapılanları hissetmedim. Fakat işlemin tam ortasında doktor durup bana "çok mu acı çekiyorsun?" diye sordu. Çünkü yüzümde çok acı çeken bir ifade varmış. Ben de diş doktorundan çok korkuyorum. Hiç acı hissetmesemde çok korkuyorum.

Adsız dedi ki...

Merhabalar kısa bir süre önce sitenizi keşfettim.bende herkes gibi dişçi mevzusuna değineceğim.merak ettiğim neye göre şiddetle tavsiye ediyorsunuz.ben ortodonti tedavisine başlayacağım tedaviden önce dişlerimin iyi bi elden geçmesi lazım:)) kendi doktorumda var ama bu kadar methedince doktorunu merak ettim.dolguları sağlam mı yapıyo,tekniğimi iyi,kullandığı malzemelerin kalitesi ve cihazların modernizasyonumu vs..
sevinç

BEN dedi ki...

merhaba sevinç, ben sadece dolgu yaptırdım. gayet memnunum. yani oldukça temiz ve dolgularımda da bir sorun yok. ortodonti tedavisi yaptırmadığım için o konuda birşey söyleyemeyeceğim.sana şimdiden geçmiş olsun.