Çarşamba, Mart 15

akyaka












Geçenlerde Akyaka ile ilgili bir mail aldık. Merak eden bir okuyucumuz daha fazla fotoğraf istemiş. Hazır fotoğraf makinem bozukken ve yemeklere elim kolum bağlı bakmak zorunda iken bende bu fotoğraflardan ekleyeyim dedim.
Üstte yazdıklarım hanımefendi kişilikli bir blogger ın açıklamaları gibi oldu. Bu yüzden gerçek kimliğime geri dönüp size geçen haftayı kısaca özetleyeyim. Ben bir Rus dan oryantal dans öğrenme kursuna gitme şansına erişmiş bir insanım. Evet oryantal hocası Rus çıktı. Svetlana eski bir jimnastikçiymiş. Kendini “Ben Beyaz Rusya’da bi tane” şeklinde tanıtıyor. Bu oryantal işi de sanıldığının aksine kıvırma sanatı değil vücuttaki bütün kasları sırasıyla hareket ettirebilme sanatıymış. Zormuş yani. 1 saat sonunda saçlarımız bile terden ıslanıyor. Ertesi gün de her yerimiz ağrıyor. 2 haftanın sonunda stres atmaktan ve gerdan kırmaktan başka hiçbir ilerleme kaydedemedik. Haftaya Burcu bizi görüntülemek ve izlemek için gelecek. O zaman size fotoğrafları da gösteririz.
Bide Burcu’yla geçen de bu siteyi kurmamızın üstünden bir yıl geçtiğini fark ettik. Yani başkalarının deyişiyle Diyet Yemekler 1 yaşında (sitenin doğum gününü kutlama olayı bana çok komik geliyorJ)
Fakat asıl önemli olan nokta şu. Sitenin 1. yılını doldurduğunu bakla yemeği yapmamızdan anladık. Evet 1 yıl dolduğu için gene baklaya yani en başa dönmüşüz.
Yani aslında diyet yemek yaparken mantık yemeklerin 1 kg’ı için 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ kullanmak, tuzu azaltmaktan geçiyor. Bide bazı sebzelerin tüketimine dikkat etmek gerekiyor(Kereviz, Enginar, Havuç, Bakla, Bezeye cısss sadece 3 yemek kaşığı yenilecek).
Bazılarının” Başaaaak bunu 1 yıl sonra mı söylüyorsuuun” dediğini duyar gibiyim. Evet nappıyım şimdi aklıma geldi. Aynı yemekleri bir daha yapmaktansa bu küçük ipucunu vereyim siz yapın.
Ayrıca “Eyyyyy değerli okuyucular” siz neden değişik yemekler yaptığınızda tarif ve fotoğrafları bize gönder miyorsunuz?. Sizin adınıza burada yayınlarız.
Hadi hoşçakalıınJ

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Uzun zamandan sonra sizden birşeyler duymak güzel.Gözlerimiz yollarda kaldı:)