Cumartesi pazara çıkıp çeşit çeşit ot aldım. Değişik otlarla taze salata yapmaya bayılıyorum. Zeytinyağlı haşlanmış ot salataları da güzel oluyor. Pasta börekten anlamadığım için otlu böreği daha önce hiç denememiştim. Ama bu haftasonu anneminde ısrarlarıyla denedim. Harika oldu, çok beğendik.
Malzemeler:
1o-15 yaprak ıspanak(doğranmış)
1 adet pırasa (ince kıyılmış)
4-5 adet taze soğan(ince kıyılmış)
1/2 demet maydanoz(ince kıyılmış)
1/3 demet dere otu(ince kıyılmış)
1 demet ısırgan otu(doğranmış)
tuz,karabiber,kırmızı biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
5 adet yufka
Yapılışı:
bütün otları derince bir kapta karıştırın.Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin.
Yufkayı mutfak servisinin üzerine yayıp fırça ile içine çok az zeytinyağı sürün. Otları orta kısma yayıp bohça şeklinde kapatın. çok az yağla yağlanmış teflon tavada kısık ateşte altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
2 yorum:
Çok lezzetl, görünüyor, hiç yemediğim halde canım istedi.
Ellerinize sağlık.
Mmmh, harika görunuyor, ellerinize saglik!
Yorum Gönder