Pazar, Ocak 8

bayram hazırlıkları-kolay baklava


Baklava diyet yapanlar için çok tehlikeli. Hem kalori miktarı çok yüksek hem de besleyici değeri yok. Diyet yapıyorsanız yemeyin. Ya da yerken bir kare baklavanın 2 dilim ekmeğin kalori miktarına eşit olduğunu bilin ona göre yiyin.
Ben annem uğraşıp yaptığı için hergün 1 parça yemeyi düşünüyorum.:)

Annem bu kolay baklavayı bayram için hazırladı bende her aşamaasını sizler için çektim. Gerçekten hem basit hemde lezzetli tabi yerken çok dikkatli olmak lazım:)
Ben Çanakkale'de ailemleyim. Sabırsızlıkla Hakkari'den gelecek kardeşimi
bekliyorum.Hava şartları yüzünden 2 gündür Van'da uçağının kalkmasını bekliyor.
Burcu da Bodrum'a gitti. Uzun zamandır sabırsızlıkla beklediği tatile sonunda kavuşacak:)
Bayramınızı kutluyorum ve bütün günlerinizin bayramlar kadar neşeli ve eğlenceli geçmesini diliyorum.


Malzemeler:
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı süt(200 ml)
1/3 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı zeytinyağı
½ kg un
½ kg nişasta

Şerbet:
8 bardak şeker
6 bardak su
Yarım limon

Yapılışı:
Nişasta hariç bütün malzemeleri karıştırarak katı bir hamur yoğurun. Hamuru (büyük) mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp oklava ile açın. Açarken yapışmaması için
un yerine nişasta serpin. Açtığınız yufkaları (yaklaşık 10 adet) büyükçe bir bezin üzerinde 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra resimde görüldüğü gibi oklavaya sarıp yanlarından ortaya doğru ittirerek büzün. Oklavayı çekerek büzülmüş yufkanın ortasından çıkarın. Yufkayı 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış tepsiye resimde görüldüğü gibi dizin. 175 derece de, fırında, altı üstü kızarana kadar en az 45 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Daha sonra şerbetini pişirip dökün.(Suyunu koyup şekerini ekleyin kaynayınca yarım limon sıkın, biraz daha pişirin)

Dikkat etmeniz gereken nokta: şerbet soğuk ise baklava sıcak, şerbet sıcak ise baklava soğuk olmalıdır.

Not:Cevizi yazmayı unutmuşum.İstediğiniz kadar ezilmiş cevizi yufkalar açıldıktan sonra üstüne serpebilirsiniz.









3 yorum:

Adsız dedi ki...

kolay baklava dediğiniz tatlı baklava deyil onun adı dolanger

Adsız dedi ki...

kolay baklava sayılır bence dolanger de olsa adı baklava gibi zaten tadı..

Adsız dedi ki...

cok güzel görünüyo ama o kadarda kolay degil gibi