Perşembe, Aralık 22

Börülce salatası



Bu salatayı hazırlamak uzun zamandır aklımdaydı. Ama bulabilmek için pazara çıkmam gerekiyordu.Geçen hafta çıkabildim.Pazarda bir köylü kadından aldım. Nasıl pişireceğimi sorduğumda "gara suyu çıkana kadar kaynat" dedi :) Bende öyle yaptım.Önce suda beklettim 3-4 saat sonra da kaynattım. Daha sonra kuaföre gittim nasıl bir salata yapacağımı hayal ederken eve döndüm bir de baktım babam yemek için sabırsızlanmış annem de hazırlayıvermiş. Taze soğan ve maydanozu ince kıyıp börülce ile karıştırmış,üzerine de biraz zeytinyağı dökmüş. Benim düşündüğüm tarif bu değildi ama çok hafif lezzetli ve besleyici bir salata olduğu için mutlu oldum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Börülcenin her türlüsüne bayılırım. Kuru, taze, yemeği, salatası..Bir arkadaşımın annesi yıllar önce bu salatayı dövülmüş badem ve sarımsak ilavesiyle yapmış ve tabağın dibini sıyıracak kadar iştahla yemiştik. Anneciğinin ellerine sağlık; canım çekti doğrusu.
sevgiler / yasemin i.e.

BEN dedi ki...

Aslında ben de Akyaka'da bir arkadaşımıza ait balık restoranında yemiştim börülce salatasını. Tadı damağımda kaldıo zaman tarifini almıştım. İçinde sarmısak,kırmızı soğan ceviz maydanoz ve dereotu vardı. O kadar lezzetliydi ki. Artık bidaha ki sefere de onu yapmaya çalışırım.:)

Adsız dedi ki...

börülce iyidir

ZeYNeP dedi ki...

yazmadan edemedim budada, bayılıyorum salatasına, ve yemeginide yapıyorum ben. Oda cok guzel olur.

Eline saglık anneciğinin,

figen