Salı, Haziran 7

Sodalı Mantar



Malzemeler:
1 paket mantar
1 küçük soğan
3 domates
2 diş sarımsak
6-7 tane arpacık soğan
1 şişe soda
Acı biber-domates sosu
1 çorba kaşığı zeytinyağı




Yapılışı:
Soğanı küp küp doğrayıp,zeytinyağında çok kısık ateşte kavuruyorsunuz. Soğanlar biraz sararınca sarımsak ekleniyor. Başak'ın teyzesinin yaptığı acı biber -domates sosundan da biraz ekledik. Sos tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymadık. Salçadan sonra, küp küp doğranmış domatesleri ekledik. Ben yemek içinde domates kabuğunu sevmem ama Başak kabuklu yemek gerektiği konusunda ısrar edince onu kıramadım. Tarifteki bütün doğrama işleri Başak'a ait. Bu kadar soğan, sarımsak doğradığı için bu küçük isteğine karşı gelmek olmazdı.Domatesler de biraz pişince doğradığımız mantarları ve arpacık soğanları ekledik. Bu yemeğin pişmesi sırasında ocak hep en kısık konumda olacak. Mantarlar ve arpacık soğanlar yumuşayıncaya kadar , 1 şişe sodayı ara ara yemeğe ilave ettik.
Bu yemeğe istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz. Başak'ın teyzesinin hazırlayıp, verdiği sos tuzlu ve acılı olduğu için biz başka baharat eklemeye gerek görmedik.
Bu yemeğin özelliği su yerine soda kullanılması. Çok hafif ve lezzetli oluyor.
Afiyet olsun...
Not: Tarif için Didem'e teşekkür ederiz...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ BURCU VE BAŞAK ELLERİNİZE SAĞLIK MANTARDA SODAYI İLK DEFA DUYUYORUM, YEMEK ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR.BAKINCA ACIKTIM:)

Çiğdem Kantarcıoğlu dedi ki...

ooooooooooff oooff harika gözüküyor kızlar :)

nagice dedi ki...

çok güzel gözüküyor.mantar sık sık yaparım ama hiç sodalı denemedim.denemekte lazım.özendim valla..

Adsız dedi ki...

SODA'YI MANTARLAR PISERKEN KARARMASIN DIYEMI EKLIYORUZ?SODA KULLANMAKTAKI AMAC NEDIR? TADIMI YOKSA SADECE GORUNUS ICINMI?ILK FIRSATTA DENEYECEGIM ELLERINIZE SAGLIK SITENIZI BEGENEREK TAKIP EDIYORUM...ESRA

Adsız dedi ki...

harika görünüyor,en kisa zamanda denicem.ellerinize saglik..

Adsız dedi ki...

Yine farklı bir tad, yine alışılmadık bir tarif.. Oldukça iştah açıcı görünüyor,ellerinize sağlık. Ama benden bir tavsiye bildiğim kadarıyla domates kabukları midemize ve sindirim sistemimize boşuboşuna ızdırap çektirmekten başka bir işe yaramıyorlar, üstelik öğütülemiyorlar. Bu tarifide listeme ekledim, çok teşekkürler yeni tariflere hazırım:)) Seçil

BEN dedi ki...

Sevgili Seçil
domatesin içindeki yaralı maddelerin büyük bir kısmı kabuğun hemen altında bulunuyor.Kabuğu soyduğunuzda onları da atıyorsunuz. Ayrıca barsakları çalıştırdığı için metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor. Sevgiler BŞK

BEN dedi ki...

sodayı mantarların diri durmasını sağladığı için kullandık.Bakınız foto:)Mantarı suyla pişirince bir süre sonra eriyip küçülüyor.

Sevde dedi ki...

Ben 15 yaşındayım, ciddi ciddi yemek yapmaya yeni başladığım şu günlerde bu tarifi gördüm ve akşam yemeğine yaptım. Acı biber-domates sosu olarak da babaannemin süper acı biberli domatesli sosundan 2 kaşık koydum. Bana ve kuzenime göre gayet güzeldi, yalnızca çok tuzsuz oldu ve kısık ateşte olduğundan uzun sürdü pişmesi. Ancak anneannem ve annem hem acı olmasından yakındılar, hem de 'Bunun bir şeyi eksik!' deyip durdular. Onlar beğenmediler anlayacağınız ama ben beğendim, yalnızca bir dahaki sefere daha çok tuz koyacağım, gerçi hangi aşamada atacağımı da pek kestiremiyorum, mantarları koyunca atıyorum genelde.
Tarif için teşekkürler! Ellerinize sağlık!